Çeşme'deki proje kavgası büyüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atık su arıtma tesisi için kaynak göstermeden ihale yapmadan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan para isteyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüğolu'na AK Parti İlçe Başkanı Atilla Certel çok sert tepki gösterdi: "Önce ihaleye çık. Sonra para iste."

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun atık su arıtma tesisi için Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın Çeşme'ye kaynak göndermediği iddiasına AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Atilla Certel çok sert tepki gösterdi. Çeşme Belediye Başkanı'nın ihale hazırlamadan, bir hazırlık yapmadan Bakanlıktan ulufe ister gibi kaynak istediğini belirten Certel, Belediye Başkanı'nın devlet ciddiyetiyle hareket etmeye çağırdı. Hükümetin Çeşme için her türlü yardımı yaptığını ifade eden Certel, "Önce ihaleye çık. Sonra para iste. İki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Sayın Tütüncüoğlu, Çeşme'nin böylesine önemli çöp, arıtma, kanalizasyon sorunlarına bugüne kadar çözüm üretememiş olmasının vebalini giderayak Medya kanalı ile Turizm Bakanlığı'na yüklemeye çalışıyor. Ortada has bel kader yaptığı projeler var. Bu projelerin bedelinin yarısını Bakanlıktan istiyor."dedi. Belediye Başkanına "İhalesi yapılıp, kesin fiyatı belli olmadan Bakanlık sana para verir mi?" diye soran AK Parti İlçe Başkanı Certel, şöyle konuştu: "Bir başka açıdan bakalım, sen bu projeyi hazırlarken finansman kaynaklarını tespit etmedin mi? O zaman Bakanlığa mı güvenmiştin? Proje hazırlamak, kaynak üretmek, bir şeyi var etmek müteşebbislik ister. Cesaret ister, ileri görüş ister. Belediyecilik ana arterleri yazlıkçılara göstermelik asfaltlamakla, sahil düzenlemesi yapmakla bitmiyor. Mahallelerin çoğunda 10 aile 2 çöp kontenyeri kullanıyor, talep ediyoruz, gelecek diyorlar. Yaz bitiyor Başkan. Çöp kovası parasını da mı Bakanlık versin?"

Partizanlığı Belediye Başkanı yapıyor

Çeşme Belediye Başkanı'nın kendisi partizanlık yapması nedeniyle herkesi kendisi gibi partizanlık yaptığını zannettiğini belirten Certel, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Adayları Dalyan mahallesine kahve ziyaretine geldiler, Sayın Başkan da akabinde makam arabasını kahvenin karşısına çekip gelenleri gözlemeye başladı. Neden mi? Ertesi gün oraya gelenlerin kulaklarını çekmek için"değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin ilçedeki bir etkinliği için Cumhuriyet Meydanı'nın tahsisini talep ettiklerini, ancak Belediye yönetimin çeşitli bahanelerle Meydanın tahsisini engellediğini belirterek, "Belediye Başkanı'nın partizanca hareket ediyor" dedi.

Belediye Başkanı basın yoluyla kavgayı başlattı. İzmir Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Bakan Atilla Koç'un geçen yıl ilçede düzenlenen bir toplantıda Çeşme'nin alt yapısını yenilemek ve atıksu arıtma sistemini oluşturmak için gereken 42 milyon YTL'nin yarısını karşılama vaadinde bulunduğunu belirterek, bu parayı hala göndermediğini, "Sayın bakandan bir an önce verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz'diye açıklama yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber