Öğretmen yemeğinde AKP propagandası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Eyüp Belediyesi ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenler için düzenlediği moral yemeğine AKP milletvekili adaylarının da katılıp konuşma yaptığı ortaya çıktı.

Eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle 26 Haziran'da düzenlenen yemek, AKP dışındaki partilere haber verilmedi. Yemekten sonradan haberdar olan muhalefet partilerinin ilçe örgütleri kendilerine karşı ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek, Eyüp İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundular. DP Eyüp İlçe Başkanlığı'nın dilekçesinde, "Bu davetle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına ters hareket edilmiştir. Bu davranışın anayasanın eşitlik ilkesine ve seçim yasalarına aykırı olduğu ortadadır" denildi. Suç duyurusunda, sadece AKP İlçe Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı iken görevinden ayrılarak AKP'den milletvekili adayı olan Necati Birinci ve halen AKP milletvekili olan Mustafa Baş'ın davet edilmesinin suç olduğu savunuldu.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ise siyasilerin yemeğe tamamen kendi bilgileri dışında katıldıklarını öne sürdü ve "Bitişik salonda başka bir toplantıya katılan AKP'liler kapıdan geçerken, tesadüfen programa katılmış"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber