Yeni Maltepe Pazarı 8 Temmuz'da açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğünce EGO Genel Müdürlüğünden kiralanan eski havagazı fabrikası alanında yapılan yeni Maltepe Pazarı, 8 Temmuz Pazar günü açılıyor.

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, yeni pazarın, Celal Bayar Bulvarı ile Tok sokağın keşistiği köşede, eski havagazı fabrikası alanında 10 bin 300 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde planlandığını söyledi.

Ertürk, pazarda prefabrik nitelikte 9 metrekare kullanım alanı olan 454 stant bulunduğunu belirterek, "tüketim malları teşhir ve satış merkezi" olarak düzenlenen pazarın, 8 Temmuz Pazar günü hizmete açılacağını bildirdi.

Alanda projelendirilen satış merkezinde, stantların yanı sıra 2 kafe, 2 büfe, 1 mescit ve 2 otopark bulunduğunu anlatan Ertürk, pazarın modern tasarım ve peyzaj uygulamalarıyla halkın alışveriş yaparken aynı zamanda dinlenebileceği açık ve kapalı mekanları da içerecek şekilde planlandığını söyledi.

Ertürk, "Mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla pazarda bulunan 454 standın 414'ü eski Maltepe Pazarı esnafına, 40'ı ise yanan Modern Çarşı'nın esnafına kiraya verildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber