30 kuruş borç için elektrik kesim ihbarnamesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Aydın'da vatandaşlar TEDAŞ'a tepki gösterdi. Özelleştirilmesinin ardından Menderes Elektrik Dağıtım A.Ş Aydın İl Müdürlüğü adını alan Aydın TEDAŞ tatile giden abonelere 30 kuruşluk borçları için bile elektrik kesme ihbarnamesi göndermesi vatandaşları isyan ettirdi.

Aydın'da aşırı sıcaklarla birlikte günün belirli zamanlarında yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarırken, kesintiler en fazla resmi kurumlarda sıkıntıya neden oluyor. Bu arada özelleştirilmesinin ardından Aydın şehir merkezindeki aboneleri sıkı denetim altına alan Menderes Elektrik dağıtım Şirketi yetkilileri abonelere 30 kuruşluk borçları için kesim ihbarnamesi göndermeye başladı. Aydın merkezde bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen 410730 numaralı abone 30 kuruşluk borcundan dolayı gönderilen kesim ihbarnamesine bir anlam veremediğini belirterek ?Kurum 30 kuruş alacağı için özel eleman gönderip kesim ihbarnamesi yazdırıyor. Tatilde olduğum elektriğin kullanılmamasından belli. Bu borcu ödemek için 5 YTL yol parası ödemek zorundayım. Ne olur görevliler biraz mantıklı olsun? sözleriyle kuruma sitem etti.

Menderes Elektrik Dağıtım A.Ş Aydın İl Müdürlüğü tarafından ?Elektrik Tüketim Borcuna Bağlı Kesme İhbarnamesi? başlığı ile aboneye hitaben gönderilen yazıda ?Sayın tüketici kayıtlarımızın incelenmesinde 03 Temmuz 2007 tarihi itibariyle 1 adet ödenmemiş fatura bedeli, gecikme zammı dahil 0 YTL 30 YKr olduğu tespit edilmiştir. Mevcut borcunuzu 10 gün içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde elektriğiniz kesilerek alacağımız hukuki yoldan tahsil edilecektir? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber