İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Devlet, eski müsteşarını Resmi Gazete'ye verdiği ilanla arıyor

Haber Giriş : 13 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, 2002 yılı hesaplarını incele-yen Sayıştay, usulsüzlük iddialarıyla karşılaştı. Bunun üzerine dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'ın savunmasını istedi. Ancak tüm aramalara rağmen Şağar'a ulaşılamadı. Son çare olarak Resmi Gazete'ye ilan verildi: 15 gün içinde Sayıştay'a başvurun

Başbakanlık eski Müsteşarı Ahmet Şağar, birkaç yıl önce Ankara'nın en kudretli isimlerinden biriydi. Bülent Ecevit liderliğindeki 57. Hükümet döneminde ?devletin bir numaralı bürokratı' olan Şağar, Demokratik Sol Parti'de yaşanan istifa sürecinde emekliye ayrıldı. Şağar'ın ismi, cuma günü Resmi Gazete'de yer alan bir ilanla yeniden gündeme geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2002 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay, usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak Ahmet Şağar'ın yazılı savunmasını almak istedi. Ancak, bütün aramalara rağmen Şağar'a ulaşılamadı. Bunun üzerine, Resmi Gazete'ye ilan verilerek Şağar'ın ?15 gün içinde Sayıştay'a başvurması? talep edildi. Zaman'ın yaptığı araştırmada, devletin hiçbir adreste bulamadığı Ahmet Şağar'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde ?başkan danışmanı' olarak görev yaptığı belirlendi. TOBB yetkilileri, Şağar'ın yurtdışında olduğunu ifade ederken, eski müsteşara telefonla ulaşılamadı.

Resmi Gazete'nin 9 Temmuz'daki sayısında yayımlanan tebligat, ilginç bir olayı gün yüzüne çıkardı. Alınan bilgilere göre, Sayıştay, saymanlıkların çeşitli yıllara ilişkin hesaplarını incelerken ?mevzuata aykırı ve noksan' işlemler yapıldığını tespit etti. Yapılan değerlendirme sonrasında, çok sayıda kamu görevlisinin ?ilgili' ve ?diğer sorumlu' sıfatıyla savunmasının alınmasına karar verildi. Ancak tebligat için aranan bürokratların çoğu verilen adreste bulunamadı. Bunun üzerine Sayıştay, ilgili bürokratlara Resmi Gazete aracılığıyla duyuru yaptı. İlanda şöyle denildi: ?Mevzuata aykırı ve noksan görülen işlemler hakkında, yazılı savunmalarının alınması maksadıyla aranılan ve dairelerince gösterilen adreslerde bulunamayan ad ve soyadları ile memuriyet unvanı ve görevleri gösterilen sorumluların, konu ile ilgili sorgu varakalarını almak veya kendilerine tebligatın yapılabileceği açık adreslerini bildirmek üzere, 15 gün içinde bizzat veya yazı ile başkanlığımıza başvurmaları gerekti- ği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.?

Sayıştay'ın adresinde bulamadığı isimler arasında Anasol-D hükümetinin Müsteşarı Ahmet Şağar ilk sırada bulunuyor. Şağar, Ankara Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Saymanlığı'nın 2002 yılı hesaplarıyla ilgili olarak ?diğer sorumlu' sıfatıyla aranıyor. Sayıştay'ın bir türlü bulamadığı Ahmet Şağar ise uzun zamandır TOBB'da danışmanlık yapıyor.

Resmi Gazete'de ismi geçen Başbakanlık bürokratları Şağar ile sınırlı değil. Dönemin Müsteşar Yardımcısı Ali Çakı da adresi bulunamayan bürokratlar arasında yer alıyor. Çakı'nın ifadeye çağrılma gerekçesi Şağar'la aynı. Başbakanlık Personel ve Prensipler eski Genel Müdürü Bahattin Şahin de Sayıştay tarafından adresi bulunamayan bir başka bürokrat.

Ahmet Şağar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yaparken, Yaşar Yazıcıoğlu'ndan boşalan Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Şağar'ın ismi Anasol-D (ANAP+MHP+DSP) hükümetinin son aylarında sıkça gündeme geldi. Sayıştay Başkanlığı için de Şağar'ın ismi geçmişti. Kamil Mutluer'in yaş haddinden emekli olması üzerine Şağar'ın Sayıştay Başkanlığı'na gelebileceği uzun süre konuşulmuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber