Öğrencilere 80 YTL'ye bir hafta tatil

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'in Silifke İlçesi'ndeki, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu Tesisleri'nde, bütün yıl ders ve sınav stresi yaşayan öğrencilerin dinlenmesi için ?gençlik kampı' oluşturuldu.

İlçeye bağlı Atakent Beldesi'nde bulunan kampta, 8 günlük tatilin ücreti 80 YTL'ye indirilince 400 öğrenci başvurdu. 1 Temmuz'da oluşturulan gençlik kampındaki 27 ildeki Anadolu ve Fen liselerinden öğrenciler, deniz, güneş ve kumun yanı sıra çeşitli etkinliklerle tatilin keyfini çıkarıyor.

İşletme Müdürü Mehmet Ateş, geçen yıl gençlik kampında 3 bin 500 öğrenci ağırladıklarını, bu yıl sayıyı 4 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 7 lider, 1 eğitim şefi ve yardımcısıyla birlikte 400 öğrencinin ilgi alanlarına göre müzik, resim, halkoyunları, satranç dersleri de aldıklarını kaydeden Ateş, ?Gençlerin gönüllerince tatil yapmaları için her türlü imkanımızı seferber ettik. Kampa katılan, lise ve dengi okullardan gelen gençlere yüzme ve sportif faaliyetlerin yanında sosyal etkinlikler ve yabancı dil kursları da veriliyor. Kampa en fazla talep Ankara, Adana, Çorum, İzmir, Van, Trabzon, Kastamonu ve Karaman'dan geliyor. Her şey dahil 8 günlük tatil için öğrencilerden 80 YTL ücret alınıyor. Öğrencilerimiz, otellerin bir gecelik fiyatına sekiz gün boyunca unutamayacakları bir tatil yaşıyor'' dedi.

Uygulamadan memnun olan öğrenciler ise streslerini yüzerek, kurslara gidip, yeni arkadaşlar edinerek attıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber