Erdoğan 2 yıl önce protesto edildiği üniversitede konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHA

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Bolu'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bütçenin birinci sırasına eğitimi aldıklarını belirterek, ?Cehaleti ayaklarımızın altına almadıkça, o arzulanan Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız mümkün değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile birlikte Oba helikopteriyle, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin İzzet Baysal Kampüsü'ndeki piste indi. Erdoğan burada, Bolu Valisi Ali Serindağ, AKP Bolu Milletvekilleri, AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç ve partililer tarafından karşılandı.

2 YIL ÖNCE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Erdoğan daha sonra, Başbakanlığa ait otobüsle toplu açılış töreni için, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kampüs alanındaki tören alanına geçti. Erdoğan, 2 yıl önce Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nin temel atma törenine katıldığı için dönemin Rektörü Prof.Dr. Yaşar Akbıyık tarafından bir bildiri ile protesto edildiği üniversite kampüsünde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yaptırdığı yurt binası ile Göynük ve Mudurnu ilçelerinin hükümet konaklarının açılışını yapıp, 361 adet TOKİ konutunun anahtar teslimini yaptı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, milli bütçenin birinci sırasına eğitimi aldıklarına dikkat çekerek, ?Eğitimle bu yola ısrarlı bir şekilde devam ediyoruz. Cehaleti ayaklarımızın altına almadıkçı, o arzulanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyler seviyesine çıkmamız mümkün değil. Önce bunu başarmamazı lazım. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de okuma-yazma bilme olanı yüzde 80'di. Şu anda okuma yazma bilme oranı yüzde 90'a çıktı. Yine göreve geldiğimizde Türkiye genelinde bilgisayar, okullarımızda eğitimi verilen bir olay değildi. Ve biz bilişim teknolojisi sınıflarımızı bütün okullarımızda kurduk. Türkiye'nin dört bir yanında, doğusunda, batısında bilişim teknolojisi sınıflarını kurmak suretiyle okullarımızda bütün öğrencilerimiz bilgisayar eğitimini alıyor. Ayrıca ADSL sistemini okullara yerleştirerek, hızlandırılmış internet sistemini getirdik. Böylece çocuklarımızın dünya ile de görüşmesi mümkün oluyor'' diye konuştu.

Kendilerine burs için başvuran hiçbir öğrencinin geriye çevrilmediğini de belirten Erdoğan, ?Burs için, kredi için bizim kapımızdan bir tane dönen öğrenci olamaz. Yeter ki vaktinde öğrencilerimiz müracaatlarını yapsın. Bu konuda kesinlikle ayrım yapılması söz konusu değil. Müracaat eden her öğrenci bu haktan yararlanır. Bir ayrım yoktur. Arzumuz gençlerimiz, çok daha rahat bir zeminde eğitim hayatlarını sürdürsün'' dedi.

Öğrencilik yıllarında parası olduğu halde kitap bulamadıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

?Şimdi bu sorunu ortadan kaldırdık ve dedik ki, ?bu devletin sorunu olacak' Bütün okullarda öğrencilerin kitaplarını sıraların üzerine ücretsiz olarak koyduk. Bunu milli bir sorumluluk haline getirdik. Bundan da çok olumlu neticeler aldık.'' Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte temsili olarak vatandaşların anahtarlarını teslim ettikten sonra bin 200 öğrenci kapasiteli yurdu gezdi.

Erdoğan, buradaki törenin ardından Bolu Hükümet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber