Belediye yollardan kilolarca sakız topladı! Yere çekirdek atan sıpa heykeli, tekrar dikilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sakız ve kuruyemiş atıklarıyla kirletilen caddelerde temizlik çalışması başlattı. Cadde ve kaldırımlardan kilolarca sakız ve kuruyemiş atığı toplamak zorunda kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Böyle giderse, depoda duran meşhur, çekirdek kabuklarını yere atan sıpa heykelini yol kenarına dikmek zorunda kalacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araç trafiğine kapatılan caddelerde asfalt ve boya çalışmalarını sürdürüyor. Porsuk Bulvarı'nı, dekoratif baskı asfalt üzerine yapılan özel boyalarla daha güzelleştiren ekipler, bulvar üzerindeki sakız atıklarını da temizledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in daha çağdaş bir kent olması için aralıksız çalışırken, bazı kendini bilmez kişilerin çalışma yapılan yerleri kirletmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Vatandaşları çevrelerini kirletmemeleri hususunda duyarlı olmaya çağıran Büyükerşen, "Hizmetlerimiz vatandaşlarımızın işbirliği ile korunacaktır. Eskişehir'e yepyeni bir görünüm kazandırmaya çalışırken, bir taraftan da cadde ve kaldırımlardan kilolarca sakız ve kuruyemiş atığı toplamak zorunda kalıyoruz. Porsuk Bulvarı'nda boya yapacağımız alanların yüzeyine yapışmış durumdaki sakızları temizlerken, daha bir kaç gün önce boyadığımız alanların üzerine de sakız ve kuruyemiş kabukları atıldığını büyük bir üzüntüyle gördüm. Böyle giderse, depoda duran meşhur, çekirdek kabuklarını yere atan sıpa heykelini yol kenarına dikmek zorunda kalacağız. Gerçek Eskişehirliler'den de bu konuda talepler geliyor. Ekiplerimizin yoğun uğraşları ile ortaya çıkarılan güzellikleri korumak tüm kent halkının görevidir? diye konuştu.

Başkan Yılmaz Büyükerşen, ayrıca kent esnafına çağrıda bulunarak herkesin dükkânının önünü düzenli olarak temizlemesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber