Bağımsız adaydan YSK hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Havali Mengi, bağımsız adayların gümrük kapılarında kullanılan oy pusulalarında yer almaması sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) hakkında kamu davası açılması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mengi, Adana Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy verme işlemlerinin 25 Temmuz itibariyle başladığını hatırlatarak, gümrük kapılarında oy verme işleminde kullanılan birleşik oy pusulalarında bağımsız adayların isimlerini yer almadığını belirtti.

Bu durumda seçmenlerin siyasi partilere oy verebileceği ancak bağımsız adaylar için oy kullanamayacağını belirten Mengi, "Bu da oy hakkını engelleyecek ve eşitliğe, hukuka, Anayasaya ve yasalara aykırı bir durum oluşturacaktır" dedi.

YSK'nın usulüne uygun bir şekilde başvurmuş olan adayların bağımsız veya partili olmasına bakılmaksızın oy pusulalarına tam ve eksiksiz yazılmasından ve yerleştirilmesinden sorumlu olduğunu kaydeden Mengi, "Bağımsız adayların gümrük kapılarında kullanılan oy pusulalarında yer almaması nedeniyle, bu konuda sorumlu ve görevli olan YSK görevlilerinden davacı ve şikayetçiyim. Bu husustaki gerekli işlemlerin yapılarak sorumluların cezalandırılması için kamu davası açılması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mengi, savcılığa suç durusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber