Gül'den Köşk adaylığındaki sis perdesini kaldıran açıklamalar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK parti Sorgun mitinginde, "Bu meydanlara gelebilmek için haklı olmak gerekir. Halkın gönlünde yer tutmak gerekir, yer tutmak. Meydanlara çıkmaya AK Parti'den başka kimsenin yüzü yok. Halka gitmekten kaçınıyor onlar" dedi.

Abdullah Gül, AK Parti Yozgat İl Başkanlığınca Sorgun ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Bugüne kadar birçok ile gittiklerini, ancak ilk defa böyle büyük bir ilçeye geldiğini ifade eden Gül, bundan 4,5 yıl önce Türkiye'yi DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin yönettiğini hatırlattı.

"4.5 yıl önce Türkiye nasıl bir Türkiye'ydi? 4.5 yıl önce çiftçinin, esnafın hali neydi?" diyen Gül, şöyle konuştu:

"Burada yaşça benden çok büyük olan amcalara, ağabeylere sesleniyorum, 35 yıl sonra Türkiye'de ilk defa AK Parti Hükümetinin enflasyonu tek

rakama indirdiğini hep beraber görmüyor muyuz? Eskiden bütün şu gördüğümüz dükkanlarda, her gün camlarda fiyat yükselmiyor muydu? Artık Türkiye'de enflasyon eksi çıkıyor. Önceden enflasyondan hep (canavar) diye bahsederlerdi. Ama simdi sizlere canavarın nasıl öldüğünü AK Parti Hükümeti gösteriyor." DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümetinin kendisine bile faydası olmadığını söyleyen Gül, "Kendilerine dermanı olmayanların millete dermanı olmasını nasıl beklersiniz?" dedi. Abdullah Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önceden ne yol ne fabrika ne hastane ne okul yapılırdı. Ama 4.5 yıl içinde yaptıklarımız ortada. Tarım meselesine gelince, onların iktidar olduğu 2002 yılında sadece 6 bin 500 tane traktör satıldı, geçen sene ise tam 42 bin traktör satıldı. O zaman ki faizleri hatırlayın. Ziraat Bankası yüzde 49 faiz veriyordu, şimdi ise sadece yüzde 7-13 faiz uyguluyor."

"ÇİFTÇİNİN ZARARINI KARŞILADIK..."

Bakan Gül, bu sene yeterince yağmurun yağmadığını, ancak kendilerinin aldıkları tedbirler bulunduğunu belirterek, "Kuraklık maddesini çıkarttık, çiftçimizin zararını karşıladık. Bütün çiftçilerin zararları karşılanacaktır" dedi.

Önceden istenilen hastaneye gidilemediğini ve vatandaşın istediği yerde tedavi olamadığını ifade ederek, şimdi bütün bunların tarihe karıştığını, halkın istediği hastaneye giderek tedavi olabildiğini kaydetti.

Gül, devletin görevinin milletine bu imkanları sağlamak olduğunu vurgulayarak, önceden ilaçları temin etmek için sadece belirli yerlere gidilebilindiğini, şimdi ise istenilen eczaneden ilaçların temin edildiğini ifade etti.

"ESKİDEN SADECE ZAM YAPARLARDI ZAM..."

Gül, "Okullar açıldığında çocuklarınızın kitabı önceden masalarının üstüne koyuluyor muydu konulmuyor muydu? Şimdi kitaplar parasız dağıtılıyor mu dağıtılmıyor mu? Ama bunlar eskiden olmazdı, eskiden sadece zam yaparlardı zam..." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önceden doğal gaz diye bir şey var mıydı yok muydu? Şimdi bütün evlere bizim sayemizde dağıtılıyor. Bizden önceki hükümet sadece dedikodu yaparak vakit harcadı. Birbirleriyle uğraşarak hizmet olmuyor ki. Bundan önce niye hiç kimse çiftçiye mazot yardımı yapmayı düşünmedi? 4 milyon ton kömürü her yıl fakire devlet dağıtmaya başladı. Bu kararı kim verdi?

O yörenin ileri gelenlerinin oluşturduğu heyetler verdi. Kaç tane okul yapıldı? Buraya adliye binası yapıldı, beş trilyon harcandı. Buranın yollarına siz şahitsiniz, 300 kilometreye yakın köy yolları yapıldı.

Sorgun-Yozgat yolu güvenilir yol haline geldi, daha da yapılacaktır.

Tabii ki Sorgun'un kanalizasyonu yapıldı. Jeotermal dediğimiz sıcak su tesisleri kuruldu. Petrolü olanlar petrolü, gazı olanlar gazı çıkartmış, biz de sıcak suyu çıkartıp, insanların hizmetine sunalım diye bugüne kadar kimse düşünmemiş. Biz çıkarttık, şimdi yatırımcılar buraya geliyor. Biz Hükümet olarak Yozgat'a teşvik vermeseydik Çanakkale seramik buraya yatırım yapacak mıydı? Yapmayacaktı? Onlar yaptı, şimdi diğerleri de yatırım yapacak. Üniversiteyi Yozgat'a açtık. Çocuklarımız güzel okullarda okumalı, ondan sonra meslek okullarına gitmeli, sonra üniversiteye gitmeli. AK Parti Hükümeti döneminde 39 tane yeni üniversite kuruldu. Şimdi siz çocuklarınızı güzel günlere, ancak böyle hazırlayabilirsiniz."

"ÇANKAYA BENİM DEĞİL, BÜTÜN MİLLETİMİZİN OLACAK"

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı konusunda konuşmalarından rahatsız olanların bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nedense bu konuyu milletin konuşmasını istemeyenler var. Nedense olup bitenleri milletin unutmasını isteyenler var. Değerli hemşehrilerim olup bitenler kesinlikle unutulmaz. Çünkü Türkiye açık bir toplum. Türkiye 30-40 yıl önceki Türkiye değil. Şimdi olup biten her şeyi sizler takip

ediyorsunuz. Onun için bu olup bitenlerin tabii ki farkındasınız." Kalabalığın "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" şeklinde slogan atması üzerine Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Vurmaya hiç gerek yok. Siz vurmadan da onlar bu meydanları izliyor, hiç merak etmeyin. Bu meydanlara gelemiyorlar, gelebilmek için haklı olmak gerekir, haklı. Halkın gönlünde yer tutmak gerekir, yer tutmak. Meydanlara çıkmaya AK Parti'den başka kimsenin yüzü yok. Halka gitmekten kaçınıyor onlar. Milli iradeden kaçmayın. Eninde sonunda bu yanlışlar düzelecektir. Bu oyunlar hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. En iyi cevap 22 Temmuzda verilecektir. Çankaya benim değil, bütün milletlimizin olacak, bütün halka açık olacak. Sadece Türkiye'nin belli çevrelerine değil, tüm millete açılacak. Ben inanıyorum ki koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye nasıl yük olduğunu en iyi sizler bilirsiniz. Türkiye'de kargaşa varsa, herkes birbiriyle uğraşırsa hizmet yapılmaz. Siz bize devam dediğiniz süre içinde, biz de hizmete devam edeceğiz. Milletin iradesini her şeyin üstünde olduğunu göstereceğiz. Milletin iradesini küçük görenler 22 Temmuzda cevaplarını çok iyi alacaktır. Ben de sizin milletvekiliniz olarak gereğini yapacağım."

"SORGUN'U TERMAL TURİZM MERKEZİ İLAN ETTİK"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, mitingin ardından Sorgun Belediyesi tarafından yaptırılan ve bir süre önce vefat eden Yozgat Milletvekili İlyas Arslan'ın ismi verilen Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Gül, burada yaptığı konuşmada, yer altı termal sular açısından çok zengin olan Sorgun ilçesini beş gün önce "Termal Turizm Merkezi" ilan ettiklerini söyledi.

Abdullah Gül, konuşmasının ardından İlyas Arslan'ın babası Süleyman Arslan ve Yozgat Valisi Amir Çiçek'le birlikte kültür merkezinin açılış kurdelesini kesti.

Gül, açılış sonrası helikopterle Kırşehir'e geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber