Özel İdare, 5 yılda 30 kişilik sınıflar hedefliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Özel İdaresi, 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planını açıkladı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Büyükdede, geçen 4 yıl içinde eğitime 1 milyar YTL kaynak aktardıklarını belirterek, eğitimin fiziki sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını söyledi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Sabri Kaya ve meclis üyeleri ile birlikte bilgilendirme toplantısı yapan Hasan Büyükdede, "Özel İdare bütçesinin yüzde 41 gibi büyük çoğunluğu eğitim yatırımlarına ayrıldı. 4 yılda 488 okul ve 13 bin 500 derslik yapıldı. Şimdi 2011 yılına kadar hedefimiz, 15 bin yeni derslik yapmak ve sınıf mevcutlarını 30 kişiye indirerek tekli eğitimi ilköğretimlerde yaygınlaştırmak, ortaöğretimde ise tamamen tekli eğitime geçmek." dedi.

İstanbul'daki bütün okulları muhtemel İstanbul Depremi'ne hazır hale getirmek için özel bir çaba sarf ettiklerini anlatan Büyükdede şöyle konuştu: "Çocuklarımızın daha modern ve çağdaş eğitim alması için çalışırken bir yandan da depreme karşı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İstanbul'daki tüm okullarımızı kontrolden geçirdik ve muhtemel depreme karşı 133 okulda risk tespit ettik. Bu okulları yıkıp yeniden inşa ettik. 83 okulumuzu ise güçlendirdik. Ayrıca 12 ilçemizdeki 505 okulun da deprem analizlerini yaptırarak takviye projelerini hazırladık. Okullarımıza depreme dayanıklı 80 bin çelik sıra aldık."

Bilgi teknolojisini İstanbul'un bütün okullarına götürdüklerini ifade eden Büyükdede, "Bütün ilköğretim ve liselerde bilgi teknolojisi sınıfı kurduk." diye konuştu. Derslerin bilgi teknolojisi ile yapılabilmesi için bilgisayarlara ilave okulların projeksiyon cihazı ve internetle donatıldığını dile getiren Büyükdede okullara son 2 yıl içinde 25 bine yakın bilgisayar alındığını vurguladı. 500 civarında okulun büyük onarımını da gerçekleştirdiklerini anlatan Büyükdede, okul arazisi kamulaştırmasında da rekor kırıldığını bildirdi. Özellikle nüfus yoğunluğundan dolayı okul problemi yaşayan Esenler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Sultanbeyli gibi ilçelerde kamulaştırmaya hız verdiklerini söyleyen Büyükdede, 3 yıl önce kamulaştırmaya 1,5 milyon YTL bütçe ayrılırken sadece 2006'da 38 milyon 361 bin YTL bütçe ayrıldığını hatırlattı.

Her semte sağlık ocağı kurulacak

Eğitimden sonra sağlığın bütçeden yüzde 15 pay aldığını belirten Büyükdede, 20 yıldan bu yana bitirilemeyen Kartal Koşuyolu Hastanesi Kalp Araştırma Merkezi ve Haseki Hastanesi Acil Polikliniği ek binasının bu dönemde bitirildiğini söyledi ve "Sağlıkta çok sayıda hizmet gerçekleştirildi. Hastanelerin tıbbi cihaz ihtiyaçlarının yanı sıra uydu destekli 112 Ambulans komuta merkezinin kurulması, yeni ambulansların hizmete girmesi bunlardan sadece bazıları. İstanbul'a uluslararası standartlarda yeni hastaneler kazandıracağız ve her semte 1 sağlık ocağı yapacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber