Valilik, Bakanlık ve BEDK ücretli öğretmen sayılarını vermemek için direndi ama keybetti

Kamu Denetçiliği Kurumu; "...cevap vermeyen ve olumsuz cevap veren idarelerin bilgi edinme talebini ayrı ve özel bir çalışma gerektirmesini gerekçe göstererek olumsuz cevaplandırması kabul edilebilir mazeret olarak değerlendirilemeyecektir." dedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Şubat 2019 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Valilik, Bakanlık ve BEDK ücretli öğretmen sayılarını vermemek için direndi ama keybetti

Ücretli öğretmen sayılarını vermeyen Valiliklerin yaptığı işlemin yanlış olduğu hem Kamu Denetçiliği Kurumu hem de idare ve bölge idare mahkemesi kararıyla tescillendi

Bir sendikanın, illerde çalışan ücreli öğretmen sayılarının bildirilmesi gerektiği yönündeki talebine Milli Eğitim Bakanlığı, Ağrı, Ankara, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Karaman, Kars, Kilis, Mardin, Siirt, Van, Yozgat ve Zonguldak Valiliklerince olumsuz cevap verilmiştir. 61 il Valiliği ise talebi cevaplamış ve bilgi vermiştir.

Bilgi vermeyen Bakanlık merkez teşkilatı ile 20 Valiliğinin gerekçesiyse, talep edilen bilgilerin özel bir çalışma gerektirdiğine dair, bilgi edinme kanununda yer alan maddedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemede, bilgi edinmenin önemine dikkat çeken bilgiler bağlamında, başvurunun tekrar değerlendirilmesi için, talebi Bakalığa ve Valiliklere iletmiştir.

Benzer konudaki talebe olumsuz cevap veren Valilik işleminin ve bu olumsuz cevabı onaylayan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Kararının iptaline dair Bölge İdare Mahkemesi kararlarına aşağıda yer verilmiştir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber