Rica ziyareti 'milletvekili adayı' dolandırıcıların maskesini düşürdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de kendilerini milletvekili adayı, belediye encümen üyesi ve meclis üyesi olarak tanıtarak köylüleri, belediye şirketleri İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde iş vaadiyle 60 bin YTL dolandıran üç kişilik şebeke yakalandı. Olay, Kırıklar köyü Muhtarı Ragıp Becer'in, işlemlerin hızlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ziyarette bulunmasıyla ortaya çıktı.

İzmir'in Kırıklar Köyü Muhtarı Ragıp Becer, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Muhtar Becer, kendilerini milletvekili adayı, belediye encümen üyesi, meclis üyesi olarak tanıtan kişilerin, belediye şirketlerinde iş verecekleri vaadiyle köylerinden 2'şer bin YTL topladığını, ancak bir türlü gerçekleşmediğini söyleyip, işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Duyduklarına şaşıran Başkan Kocaoğlu bu şirketlere eleman alınmayacağını belirtip polise suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak yaklaşık 30 köylüden 2'şer bin YTL'yi toplayan ESHOT şoförü 47 yaşındaki Ş.A.T.'yi gözaltına aldı. Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ş.A.T., iki kişinin kendilerini milletvekili adayı olarak tanıttıklarını köylülerine yardım için paraları toplayıp bunlara verdiğini öne sürdü. Kendisinin de şoförlükten alınıp kontrolör yapılma vaadiyke kaldırıldığını öne süren Ş.A.T. mağdur olduğunu iddia etti.

Ş.A.T.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmalarda, zanlıların aynı suçlardan poliste kaydı bulunan 45 yaşındaki A.K. ve 35 yaşındaki M.S. olduğu belirlendi. Polisin sürdürdüğü takibin ardından iki zanlı, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

KIRTASİYE MASRAFI BİLE ALMIŞLAR

Zanlıların yapılan sorgularında kendilerini milletvekili adayı, belediye encümen üyesi, meclis üyesi olarak tanıtarak yakınlık kurdukları köylülerden iş vaadinde 2 bin YTL topladıktan sonra, 150'şer TL'de kırtasiye giderleri için para aldıkları ortaya çıktı. Üç zanlının yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber