Gül: Anayasa mahkemesinin kararı süpriz oldu

Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, ?Haksızlık etmişim. Anladığım kadarıyla zorlamalar artık Anayasa Mahkemesi üyelerini de tedirgin etti? şeklinde konuştu.

Gül, NTV'de gazeteci Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'nin kararının partisinin hukukçuları tarafından ayrıntılı bir şekilde incelendiğini belirten Gül, ortaya çıkan birçok ihtimalle ilgili birkaç gün sonra daha açık ve net bir yorum yapabileceklerini söyledi. Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığının devam edip etmemesi şeklindeki soru üzerine Gül, seçimler öncesi şahsıyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Seçimlerin ardından yapacakları görüşmelere göre karar vereceklerini ifade eden Gül, ?Ben ihtiraslı ve hiçbir şeyi görmeyen bir insan değilim. Halkın nabzı söz konusu olduğunda kararlılığımı her zaman muhafaza ederim? dedi. Gül, yeni Meclis'in Cumhurbaşkanı seçememesi durumunda yeni bir erken seçim olasılığının da söz konusu olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Gül, mahkeme hakkında ?Zorlamalar artık anayasa mahkemesi üyelerini de tedirgin etti anladığım kadarıyla. Bu olup bitenlerden rahatsız oldu. Sonunda böyle bir karar aldılar. Artık bardağın taştığını herkes gördü. Mahkeme ?artık bu kadar baskıya, hukukun bu kadar siyasalaşmasına yeter' dedi? ifadelerini kullandı.

DTP'YE YEŞİL IŞIK

Gül, seçimler sonrası Meclise bağımsız olarak girecek DTP'li milletvekilleriyle olası bir işbirliği konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

?Hukuk devletinde kurallar bellidir. Kuralları kim yerine getirirse milletvekili olacaktır. Daha önce olup bitenlerden herkes ders çıkarması gerekir. TBMM'de bulunan herkesin kanunların hazırlanmasında ve yapımında oy hakkı olacaktır. Oy hakkı olacak herkesle ilkeli prensip çerçevesinde konuşulur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber