Diyanet, siyasi büro açılışında dua eden personeli ihraç etti

Diyanet İşleri Bakanlığı, geçen yılın Nisan ayında yaşanan olayda, Nevşehir'de bir siyasi parti bürosunun açılışında Bakara Suresi 152, 153 ve 154. ayetlerini Arapça okuyarak "Hayırlı olsun" duası ettiği gerekçesiyle Nevşehir İli Göre kasabası Kasapoğlu Yeni Camii müezzin kayyımı Zekerya Bilada'yı ihraç etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Şubat 2019 09:30, Son Güncelleme : 28 Şubat 2019 10:05
Diyanet, siyasi büro açılışında dua eden personeli ihraç etti

Geçen yıl Nevşehir'de yaşanan olayda, Göre kasabası Kasapoğlu Yeni Camii müezzin kayyımı Zekerya Bilada, kendi köylüsünün milletvekili adayı olması ve onun ricası üzerine, Nevşehir'deki bir siyasi parti bürosunun açılışına katılır ve "Hayırlı olsun" duası eder.

Dua diğer olaylarda yapılan bir Hayır duası olup, parti ismi veya liderinin ismi zikredilmez. Üstelik Müezzin, olay öncesinde müftü yardımcısını da bilgilendirdiğini söyler.

Ancak soruşturma açılır. Bu yılın Ocak ayında müfettiş, müezzinin ifadesini alır. İfade sırasında, "köylüye küfretmişsin", "parti rozeti takmışsın" şeklindeki sorulara "böyle bir şey yapmadığını" sadece dua ettiğini belirtir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şubat ayında aldığı kararla 633 sayılı Kanunun 25. maddesinde yer alan hükme binanen, müezzini görevden ihraç eder.

Kanunun 25. maddesi şu şekildedir:

"Madde 25 - Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez. Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların, ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir."

Biri engelli olmak üzere 4 çocuğu bulunan ve kendisi de engelli olan müezzin kayyım için 12 tanık beyanda bulunur ve köylüler de bine yakın imza toplar. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı kararını değiştirmez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber