İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DSP'li yöneticiye apartman yöneticiliğinden zimmet

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, zimmetine geçirdiği gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum oldu. Mahkeme Gürel'in cezasını paraya çevirdi

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 01 Mart 2019 16:06, Son Güncelleme : 01 Mart 2019 16:07
DSP'li yöneticiye apartman yöneticiliğinden zimmet

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, yöneticiliğini yaptığı apartmana ait 20 bin 314 TL'yi zimmetine geçirdiği gerekçesiyle "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" suçundan 10 ay hapse mahküm oldu. Mahkeme, Gürel'in cezasını paraya çevirdi. Davanın iddianamesinde Gürel'in suçunu kabul ettiği belirtildi. Yerel Mahkeme kararının istinaf incelemesini yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi ise mahkümiyet kararını onadı

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre davanın iddianamesinde Gürel'in apartman yöneticiliğine ait 20 bin 341 TL parayı zimmetine geçirdiği belirtilerek, "Şüphelinin savunmasında suçunu ve söz konusu parayı ödemeyi kabul ettiği ancak bugüne kadar parayı ödediğine dair dosyaya herhangi bir belge sunmadığı, şüphelinin bu şekilde atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi. Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada yaptığı savunmasında Gürel, "Biz katılan tarafla anlaştık. Kendilerine bir tarih verdim. Zararlarını gideceğimi söyledim. Söz konusu açık sehven oluşmuş bir açıktır. 20 bin TL civarında bir açık vardır. Ben yöneticilik yaptığım dönemin son üç ayında hastanede olduğum için bu açık olmuş olabilir" dedi.

"Önce hapis sonra para cezası"

Mahkeme, dava sonucunda Gürel'i, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma suçundan önce 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırdı. Daha sonra sanığın yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri, failin geçmişi, sosyal ilişkileri dikkate alarak iyi hal indirimi yapan mahkeme, cezayı 10 ay hapis ve 4 gün adli para cezasına indirdi. Mahkeme daha sonra verdiği hapis cezasını da para cezasına çevirdi.

"Parayı hala ödemedi"

Gürel, yerel mahkemenin bu kararına itiraz etmedi. Ancak mahkemenin kararı, apartman sakinlerinin avukatı Murat Yılmaz tarafından, verilen cezanın az olduğu, sanığa üst sınırdan ceza verilmesi gerektiği iddiasıyla istinafa taşındı. Kararı inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi de müştekilerin başvurusunu reddetti. Kararda, yerel mahkemenin verdiği hükümde bir isabetsizlik olmadığı belirtildi. Avukat Yılmaz ise, Gürel'in ödeyeceğini vaat ettiği paraları hala ödemediğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber