Antalyalı şeçmene Mardin'de oy kullanma süprizi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalyalı elektrik mühendisi Ümit Çakmak, oy kullanmak için Antalya'dan müracaat etmesine rağmen seçmen kartının Mardin Kızıltepe Yukarı Azıklı köyüne verilmesi karşısında şaşkına döndü.

2003 yılından beri Antalya'da ikamet eden ve 22 Temmuz seçimleri öncesinde Meydan Kavağı Mahallesi Muhtarlığı'na giderek kaydını yaptırdığını belirten elektrik mühendisi Ümit Çakmak, "Şubat ayı içerisinde seçmen kaydımı yaptırdım. Asılan listelerde kaydım bulunuyordu. Ancak seçmen kartımı almak için muhtarlığa gittiğimde seçmen kartımın çıkmadığını öğrendim. Daha sonra yaptığım araştırmada Mardin Kızıltepe Yukarı Azıklı köyünde kendi adıma seçmen kartı çıkarıldığını öğrendim. Olayın düzeltilmesi için gerekli girişimleri başlattım" dedi.

Olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Çakmak, "Antalya seçim kuruluna müracaat ettiğimde seçim için kaydımın bir ay önce Mardin Kızıltepe Yukarı Azıklı köyü ilköğretim okulu 1317 sandık 143 sıra numarası ile yapıldığını öğrendim. Mardin Kızıltepe seçim kurulunu telefonla aradığımda köy muhtarı tarafından ismime kayıt yaptırıldığı bilgisini aldım. Bugüne kadar Mardin'e gitmişliğim yoktur. Yapılan yanlışlığın düzeltilmesi, bugün ve ileride yaşayabileceğim mağduriyetimin giderilmesi, benim adıma usulsüz işlem yapanlar hakkında gerekli işlemin yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Yaşadığı olayı şaşkınla karşıladığını ifade eden Ümit Çakmak, yaptığı araştırmada nüfus bilgelerinin de Mardin Kızıltepe seçim kurulundaki kayıtlarla aynı olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber