Veysel Tiryaki: Kazanacağım belli olduğu için işçileri çıkaracak dedikodusu yapılıyor

Cumhur ittifakı Ankara Yenimahalle adayı Veysel Tiryaki, ilçede kendisinin kazanacağı belli olduğu için, "işçileri çıkaracak" dedikodusu yapıldığını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2019 02:02, Son Güncelleme : 06 Mart 2019 13:15
Veysel Tiryaki: Kazanacağım belli olduğu için işçileri çıkaracak dedikodusu yapılıyor

Advertorial Haber

Cumhur ittifakı Ankara Yenimahalle adayı Veysel Tiryaki, Halk TV'de soruları cevapladı. Tiryaki, ilçede kendisinin kazanacağı belli olduğu için, "işçileri çıkaracak" dedikodusu yapıldığını söyledi.

İşte Halk TV'deki söyleşinin bazı bölümleri:

Gecekondu dönüşümü rant ile mi yapıldı?

Altındağ'daki gecekonduları 1,6 gibi düşük bir inşaat yoğunluğuyla dönüştürdük. Bunun ne anlama geldiğini inşaatla ilgilenenler bilir. Türkiye, yüksek katlı bina hatasını çok yapıyor. Şehirlerin 100 yılı düşünülmemiştir. Altındağ'da çocukların geleceği düşünülerek kentsel dönüşüm yapılmıştır. Çok büyük yeşil alanlar yapılmıştır. Türkiye böyle bir şeye alışkın değildir. Gecekondudan arındırılarak yapılmıştır.

ÇALIŞAN KİMSENİN RIZKIYLA OYNAMAM

Yenimahalle belediyesindeki işçileri işten çıkaracak mısınız?

Ben kurumsallaşmaya önem veren bir belediye başkanıyım. Ben insanların emekleriyle, rızkıyla oynamam. Yenimahalle belediyesini aldığım gün, oradaki memurun ve işçinin çalışmasını arzu ederim. İşini yapanlar çok rahat olsunlar. Altındağ belediyesi buna örnektir.

Bu dedikoduları çıkaranlar şunu bilsin. Ben Yenimahalle belediye başkanı olduğumda, bankamatik memurları, yani işe gelmeyip maaşlarını alanlar tedirgin olsun. Var mı yok mu bilmiyorum, bu dedikoduları çıkaran düşünsün

Tiryaki: Türkiye'nin borçsuz bir kaç belediyesinden birisiyiz

BELEDİYEDE SOYİSMİ TİRYAKİ OLAN BİR KİŞİ YOKTUR

Altındağ'da soyismi Tiryaki olan kimse yoktur.

Altındağ'da aynı aileden iki kişi yoktur. Belediyemizde Alevi de vardır. Mezhebe bakmıyorum. Ben hayatım boyunca ayrım yapmadım.

KAZANACAĞIM BELLİ OLDUĞU İÇİN İŞÇİLERİ ÇIKARACAK DEDİKODUSU YAPILIYOR

Yenimahalle'den toplanan vergileri Yenimahalle'ye gidecek. Benim Yenimahalle'yi kazanacağım belli olduğu için bu dedikodular ortaya çıkarılıyor.

Bakın ben belediye başkanı olduktan sonraki 2-3 ay içinde hizmet anlayışı değişecek. Herkes iyiki seçmişiz diyecek, farklı siyasi düşünceleri olsa da.

ALTINDAĞ'DAKİ HİÇBİR PROJE İÇİN BORÇ ALMADIK, KENDİ BÜTÇEMİZLE YAPTIK

Sizce Yenimahalle'deki en büyük eksik nedir?

Bakın bir kez daha önce Altındağ'da neler yaptığımıza bakılsın. Bizim yapmış olduğumuz projeler bir ilçe belediyesinin yapacağı projeler değil. Bize diyorlar ki Dünya bankasından, İMF'den borç aldı. Kimseden borç almadık. Kredi almadık. Tek bir özkaynak satmadık. Tüm projeler, belediye bütçesinin özkaynaklarıyla yapıldı. Bizim dönemimizde bütçe 9 kat arttı, bütçeden yatırımlara harcanan miktar 70 kat arttı. Bakın Hamamönündeki projesi Türkiye'nin en büyük projesidir. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen özel müzesidir.50 binden fazla konut yıkılmıştır. Her mahalleye kültür merkezi, okul, yüzme havuzu, devasa parklar inşa edilmiştir. Polis karakolları, huzur evleri yapılmıştır.

YAPACAĞIMIZ PARKLAR GÖSTERMELİK 1 DÖNÜMLÜK PARKLAR OLMAYACAK

Yenimahallede 100 veya 200 park yapacağız demiyoruz. Bizim yaptığımız bir park 50 parka eşit olacak.4 adet hayvan dostu park yapacağız. 240 bin metrekarelik toplum sağlığı merkezi yapılacak. Sanat sokakları yapılacak. 1,4 milyon metrekarelik kent çiftlik yapılacak. Biz bunları Altındağ'da yaptık, Yenimahalle'de yapacağız. Bunlar için alan yok deniyor. Altındağ'da da yoktu ama çeşitli projeler ile bu alanları oluşturduk, Yenimahalle'de de yapacağız

1 DÖNÜMLÜK PARKIN İÇİNİ LOKANTALAR DOLDURMAK HİZMET DEĞİL

1 dönümlük parkların içini lokantalarla doldurmayacağız. 4 adet engelsiz park yapılacak. 4 adet hayvan dostu park yapacağız. Türkiye'ni en büyük kaykay parkı yapılacak.

GECEKONDU DÖNÜŞÜMÜNDE HERKESİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

Tapusu olan olmayan herkesi ev sahibi yapacağız. Gecekondu bölgelerindeki dönüşüm adaletli yapılmamakta, insanlar mağdur edilmektedir.

APARTMAN ŞEKLİNDE ANAOKULU OLMAZ, ÇOCUK TOPRAĞA DOKUNAMIYOR

16 mahalleye kütüphane yapacağız. Apartman şeklinde anaokulu olmaz. Çocukların toprağa dokunabileceği anaokulları yapılmalıdır. Müstakil ve yeşil halini Altındağ'da yaptık.

ALTINDAĞ'DA 24 MAHALLE YOK AMA 24 KADIN KÜLTÜR MERKEZİ YAPTIK

24 tane kadın kültür merkezi yaptık. İçinde konferans, derslik ve spor salonları olan. Altındağ'da 24 mahallesi yok, düşünü yani.

ÇOCUKLARI SANATLA BÜYÜTECEĞİZ

Ben belediyeciliğe 30 yılımı verdim. İnsanları çocukları sanatla büyütmeliyiz. Sanat zevki olmadığı için yaptığımız binalar binaya yollar yola benzemiyor, parklar parkalar benzemiyor. Çocuk ilkokula giderken girdiği binanın bir estetiği olacak. Herşey böyle olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber