Twitter'ı kullanarak, branşına daha fazla kontenjan ayrılmasını sağlamak mümkün mü?

Her yıl yaşadığımız bir durum bu yıl da yaşanmaktadır. Bir çok öğretmen adayı kendi mezun olduğu alandan daha çok öğretmen alınması için mail, mesaj atmakta sosyal medyada etkinlik düzenlemektedir. Bu konuya ilişkin olarak MEB'in 7 yıl önce yaptığı bir açıklamayı yayınlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2019 12:29, Son Güncelleme : 03 Mart 2019 13:26
Twitter'ı kullanarak, branşına daha fazla kontenjan ayrılmasını sağlamak mümkün mü?

MEB, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamayla, 2019 yılında 20 bin öğretmen alacağını duyurmuştu. Tıklayınız.

Açıklanan takvime göre de 26 Mart'tan itibaren önbaşvuru alınacaktır.

İlanın yayımlanmasıyla birlikte bazı öğretmen adayları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, MEB yöneticilerini ve memurlar.net'i mail ve mesaj yağmuruna tutuyor. Sosyal medyada açıklama yapan MEB yetkililerinin hemen her açıklamasının altına yorum yazıyorlar.

Artık öyle bir duruma gelindi ki, Diyarbakır Çermik'te yaşanan nahoş olay için açıklama yapan Bakan yardımcısı ve Personel Genel Müdürünün paylaşımlarına dahi "bizim branştan daha çok öğretmen alınsın" şeklinde mesajlar yazılması, tüm öğretmen camiasının tepkiyle karşılanmıştı.

Oysaki, kontenjan tahsisi, talebe göre, maile göre, whatsapp mesajlarına göre değil ihtiyaca göre belirlenmektedir. MEB daha öncede benzeri yaşanmış bu soruna ilişkin olarak 2011 yılında bir açıklama yapmıştı.

Öğretmen adaylarının, tahsislerin ihtiyaca göre belirlendiğini gösteren bu açıklamayı dikkatle okumaları yararlı olacaktır. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber