İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ruh sağlığı bozulan hastalar tarımla terapi oluyor

MANİSA'da tedavi gören ruh sağlığı hastaları, taburcu olmalarına kısa bir süre kala son evre tedavisi olarak tarım faaliyetleriyle uğraşıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2019 17:26, Son Güncelleme : 03 Mart 2019 17:52
Ruh sağlığı bozulan hastalar tarımla terapi oluyor

MANİSA'da tedavi gören ruh sağlığı hastaları, taburcu olmalarına kısa bir süre kala son evre tedavisi olarak tarım faaliyetleriyle uğraşıyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. 150 kişilik kapasiteye sahip Ahmetli Ek Hizmet Binası'ndaki hastalar, üzüm bağlarında ve bahçede bulunan ağaçlarda budama işlemi yapıyor. Hizmet binasının bahçesindeki arazide adli bölüm hastaları ile kronik servis hastalarından oluşan 120 kişi, dönüşümlü olarak çalışıyor. 42 dönüm arazi üzerine kurulan hastanede üzüm bağları, zeytin ağaçları ve çeşitli meyve ağaçları yer alırken, hastalar da doğal ortamda tarım faaliyetleriyle uğraşıyor.

'DAHA İYİYE GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ'

Faaliyetler hakkında bilgi veren hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Ekmen, "Son dönemde tarımsal rehabilitasyon faaliyetlerimize ilgi yoğunlaştı. Burada hastalarımız ağaç ve üzüm bağları budama etkinliklerine katılıyor. İlaç tedavilerinin yanı sıra bu tedavi yöntemi de oldukça başarılı sonuçları beraberinde getiriyor. Hastalarımız bu etkinlikler sayesinde, hem buradaki ilaç içme, yemek yeme, uyuma gibi rutin durumların dışına çıkmış oluyorlar, hem de kendilerini işe yaramış hissediyorlar. Yalnızca ilaçla tedavi olan hastalarımızın yanı sıra burada bu faaliyetlerle uğraşan hastalarımızın durumunun daha iyiye gittiğini görüyoruz. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir" dedi.

'ÖNEMLİ GELİŞME GÖRDÜK'

Hastaların burada tekdüze bir hayattan kurtulduklarını söyleyen rehabilitasyon bölümünde görevli hemşire Selda Güngör ise, "Hastanemizde tedavi gören hastalarımızla çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bu dönemde budama vakti olduğu için hastalarımızla birlikte bağlarımızı ve bahçedeki ağaçlarımızı buduyoruz. Buraya gelen ve bu faaliyetlerde bulunan hastalarda özgüven artışı, kendilerini işe yarar hissetmeleri gibi önemli derecede gelişme gördük" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber