Yangın kontrol altına alınamıyor, yerleşim alanları tehlikede!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Yangın Harekat Daire Başkanı Mümtaz Kanat, Bodrum ilçesi Kızılağaç mevkiinde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirterek, ''Maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok'' dedi.

Mümtaz Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alevlerin Kızılağaç mevkiinin kuzeydoğusundaki Çamlık köyüne ulaştığını ve ekiplerin tüm yoğunluğu buraya verdiklerini bildirdi.

Rüzgarın şiddetini yitirmesiyle kısmi bir rahatlama yaşadıklarını anlatan Kanat, ''Ancak maalesef yangını tamamen kontrol altına aldığımız bir bölge yok. Ekiplerimiz, insanüstü bir gayretle yangına müdahale ediyor. Hiçbir arkadaşımız kesinlikle geri çekilmeyi düşünmüyor'' diye konuştu.

Saat 03.00'e dek çalışacaklarını vurgulayan Kanat, kısa bir dinlenmenin ardından, şafak sökmeden hem havadan, hem de karadan tüm güçleriyle yangına yeniden müdahale edeceklerini kaydederek, ''Çok büyük bir terslik olmazsa, yarın sabah yangını kontrol altına almış oluruz'' dedi.

KEMPİNSKİ HOTEL BARBAROS BAY BODRUM TAHLİYE EDİLİYOR

Bodrum'daki orman yangını nedeniyle Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'un tahliye edilmekte olduğu bildirildi.

Otel yönetimince yapılan yazılı açıklamada, yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olunduğu belirtilerek, tedbir olarak misafir ve çalışanların güvenli bir noktaya sevk edilmesi için tahliye kararı alındığı kaydedildi.

Misafir ve çalışanların güvenliği için gerekli her türlü önlemin alındığı vurgulanan açıklamada, acil durum prosedürleri doğrultusunda tahliye işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber