TSK mensuplarına FETÖ operasyonları devam edecek

Sayıları on binleri bulan TSK'ya sızmış FETÖ'cülere yönelik operasyonlar uzun vadede devam edeceği düşünülmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2019 08:15, Son Güncelleme : 05 Mart 2019 09:11
TSK mensuplarına FETÖ operasyonları devam edecek

FETÖ'cülerin kendilerini gizlemek amacıyla uyguladığı haberleşme sistemlerinden Bylock programının yanı sıra özellikle TSK'ya sızanlar için dışarıdan sabit telefon ile aram yöntemi uyguladı.

Bu yöntem ile çok TSK mensubu olup, çok sayıda arama yapılan kişiler FETÖ şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Bu şekilde yapılan aramalarla mahrem imam konumundaki Örgüt üyesi, kendisine mensup buluna FETÖ üyeleriyle irtibat kurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bu tür aramalarda örgüt üyeleri ile periyodik olarak görüşme sağlayabilmesi için belirli bir zaman diliminde arama yapmaları FETÖ mensuplarının tespit edilmesini kolaylaştırdı.

Adli birimlerden elde edilen bilgilere göre: bu şekilde yapılan aramalar sonucu sadece Ankara'da muvazzaf subay ve astsubay olmak üzere 7 bin civarında FETÖ üyesi tespit edildi. Bu doğrultuda tespiti yapılan askeri görevlilere adli işlem yapıldı.

İstanbul'da ise bu yöntemle yaklaşık 3 bin 500 FETÖ imamlarıyla irtibatlı askeri personel tespit edilmiş olup, yaklaşık üçte ikisi hakkında adli işlem yapılmış, geriye kalanlar ile ilgili henüz bir operasyon yapılmadığı öğrenildi.

Sadece iki ilde yapılan çalışmaların bu derece büyük rakamlara ulaşılması, ülke genelinde çok sayıda operasyonların ileride yapılacağını göstermektedir. Adli birimlerin bu operasyonları tek bir seferde yapma imkanı bulunmadığından, zamana yayarak operasyonları devam edeceği düşünülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber