Sağlık personeli adayları, personel alımı yapılmasını bekliyor

Sağlık Bakanlığı; ebe, hemşire, teknisyen, tekniker, fizyoterapist ve diğer unvanlarda personel alımı için kadro tahsis edilmesini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mart 2019 23:12, Son Güncelleme : 06 Mart 2019 12:22
Sağlık personeli adayları, personel alımı yapılmasını bekliyor

Sağlık Bakanlığı uzun bir süredir sözleşmeli personel alımı yapamıyor.

Mezun olan adaylar bu sürenin 9 ayı bulduğunu belirtiyorlar.

Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen ve teknikerlik mezunları, bu bekleyişin sona ermesini bekliyor.

Diğer taraftan, bir çok kurum kadro tahsis talebinde bulunmasına rağmen, hala kadro tahsisleri gerçekleşmedi. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı için 20 bin sözleşmeli personel pozisyonu tahsis edildiği, bunun dışında bir izin verilmediği ifade ediliyor.

Sağlık Bakanlığının da, sözleşmeli personel alımı için talepte bulunduğu, talebin uygun görülmesinin hemen akabinde de personel alımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Diğer yandan, 2019 yılı içerisinde kura ile yaklaşık 25 bin stratejik personelin; yani tabip, uzman tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi ve eczacı unvanlarında personelin atamasının gerçekleştirileceği Sağlık Bakanımız tarafından açıklanmıştı.

Bu alımların ilk dilimini gerçekleştirildi.

85. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası 28 Şubat tarihinde noter huzurunda çekildi. Bu kura ile 647 Pratisyen, 773 Uzman Tabip, 58 Yandal olmak üzere toplamda 1480 kişinin ataması yapıldı. Ayrıca 2019 Yılının İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası için başvuruları alındı. Bu kura da 14 Mart 2019 tarihinde Noter huzurunda çekilecektir.

Bunlara ilaveten, 2019 yılı içinde ağırlıklı sağlık personeli ve diğer hizmet sınıflarında ihtiyaç duyulan personel alımı için planlama yapıldığı, kadro tahsisi için ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Bakan kaynakları, tahsisler yapıldığında alımların mümkün olan en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber