İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kişiye özel öğretim üyesi ilanı, mahkemeden döndü

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından ilan edilen doktor öğretim üyesi kadrolarında kişiye özel şartlar yer aldığından işlem İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mart 2019 00:03, Son Güncelleme : 14 Mart 2019 08:51
Kişiye özel öğretim üyesi ilanı, mahkemeden döndü

Bildiğiniz gibi, üniversitelerde öğretim üyesi kadrolarına kişiye özel ve adayı tanımlayan şekilde ilan nitelikleri yazılması sebebiyle sık sık eleştirilerde bulunuyoruz.

Ancak, bazı üniversiteler bu konuya hassasiyet göstererek ilan şartlarını "genelleştirseler" de bazıları ise doktora tez konularına kadar yazmaya devam edip bildiğini okumaya devam ediyor !

Tam da bu konuda bir yükseköğretim kurumumuz Bilgi ve Belge Yönetiminde ilan ettiği 3 (üç) Doktor Öğretim Üyesi kadrolarında tamamen adayı tanımlayan kişiye özel şartlara yer vermiştir. Ayrıca, üç kadroda da Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü ile hiç alakası olmayan -Tarih alanında doktoralı adaylar- aranmıştır.

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından konunun yargıya taşınması sonucunda Gaziantep 1. İdare Mahkemesi kararında özetle; üniversiteler tarafından ilan edilen bir kadro için ihtiyaç ve hizmet gerekleri gözönünde bulundurularak getirilen spesifik şartların -Yükseköğretim Kurulunun onayına tabi olmadığı- ancak dava konusu kadrolarla ilgili "ihtiyaç ve hizmet gerekleri" için bu şartlara ilanda yer verildiğine dair somut bilgi ve belge bulunmadığından Üniversite tarafından verilen ilanın iptaline karar verilmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber