'Memur maaşını ödeyemenler şimdi hesap soruyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Zamanında memurun emeklinin maaşını ödeyemeyenler bize memura işçiye ne zaman zam yapacaksınız diye soruyorlar'' dedi.

AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı olan Bakan Unakıtan, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları ile birlikte Mihalıççık ilçesi Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'ı ziyaret etti. Kaymakamlık binası önüne yapılan Yunusemre Heykeli'ni açan Unakıtan daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Kavaklı'yı ziyaret etti. Kalburcu piknik alanında düzenlenen 29. Mihalıççıklılar Kiraz Festivali'ne de katılan Unakıtan, Mihalıççık'ın yollarını beğenmediğini belirterek, Alpu-Mihalıççık karayolu onarım işinin çözüleceğini kaydetti.

İlçede yapılan kiraz üretiminin kendisini sevindirdiğini ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu: ''Kirazların İngiltere Kraliyet Sarayı'na gitmesi beni son derece memnun etti. Bu kirazları ihraç eden firma yetkilileri ile görüşün yurt dışına Mihalıççık markası ile göndersin. Mihalıççık'ın dünya markası olması lazım. Çok para getiren bodur elma yetiştiriciliği yapmamız gerekir. Çok başarılı bir belediye başkanı var, bunu da başaracaktır. Tarım Bakanı Eskişehir'e gelerek bütün muhtarlar ile toplantı yapacak. Çiftçilerin sorunlarını ileteceğiz.''

Unakıtan, Türk milletinin geleceği ve başarısı için çalıştıklarını ifade ederek, seçime giderken bile popülist politika yapmadıklarını, hesaplı kitaplı hareket ettiklerini bildirdi. ''İktidara gelmeseydik memurun, emeklinin maaşları ödenemeyecekti'' diyen Unakıtan, şöyle devam etti:

''Zamanında memurun, emeklinin maaşını ödeyemeyenler, bize memura işçiye ne zaman zam yapacaksınız diye soruyorlar. Ara sıra elimi cebime sokuyorum. (Sayın Bakanım elinizi neden cebinize sokuyorsunuz) diye soruyorlar. Ben başkasına benzemem. Hazinenin anahtarları bende. Acaba yerinde mi, değil mi diye bakıyorum. Benden öncekiler elini cebine sokmuyordu. Kasayı tam takır yapmışlar. Anahtar taşısa ne olur taşımasa ne olur. Kasaları doldurduğum çok şükür rahat geziyorum. Başım dik. Şimdi bazıları yeniden (biz gelelim) diyorlar. Kasaları yine boşaltacaklar, kasaları millete harcasanız tamam. Yaptığımız hesaplara göre 2013 yılında herkesin serveti, elde ettiği gelir iki misli olacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber