Müfettiş hukuk savaşını kazandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatındaki hákim ve savcıların "keyfi" olarak atanmalarına karşı hukuk savaşı başlatan Adalet eski Başmüfettişi İsmail Turgut bu savaştan zaferle çıktı.

Turgut, 2003'te talebi olmadan görevden alınmış ve Bakanlık teklifi ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. Turgut, Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne açtığı teklifin iptali davası reddedilince temyize gitti. Danıştay, idare mahkemesinin kararını oybirliği ile bozmuş ve "Bakanlık atama tekliflerinin iptal davasına konu edilebilecek icrai bir işlem" niteliği taşıdığına karar vermişti. Bu kararla hákim ve savcıların keyfi atama tekliflerine yargı yolu açılmıştı. Ankara 12. İdare Mahkemesi de Danıştay'ın kararına uydu ve Turgut hakkındaki atama teklifini, 28 Şubat 2007'de iptal etti.

Bu süreçte emekliye ayrılan Turgut, bakanlığa başvurarak "Görevine başlatılmasını ve geçmiş 4 yıla dönük aylık ve tazminatlarının farkının" ödenmesini talep etti. Turgut, "Adalet Bakanlarının siyasi atama dönemi bu kararla kapandı. Kusuru olanlara ve bakan Cemil Çiçek'e de dava açmayı düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber