İyi hal katliamı

Alacak tartışması yüzünden iki kardeşini katleden Şinasi Gürkan, ceza indirimiyle 15 yıl yatıp çıktı. Ancak bir yıl sonra cinayetlere devam eden canavar bu kez ikisi oğlu, biri kardeşi 5 kişiyi öldürdü. Vahşet, hem cezaevlerinin suçluları ıslah edemediğini hem de cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu bir kez daha ortaya koydu

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 08 Mart 2019 07:20, Son Güncelleme : 08 Mart 2019 08:20
İyi hal katliamı

İstanbul, dün güne büyük bir katliam ile uyandı. Başakşehir'de yaşanan olayda, 16 yıl önce alacak verecek meselesi yüzünden iki kardeşini öldüren ve bir yıl önce de cezaevinden çıkan Şinasi Gürkan, 3 adreste 2'si öz oğlu olmak üzere 5 kişiyi katletti. İki oğlu ile birlikte Esenyurt'ta yaşayan Gürkan, ilk olarak önceki gece Başakşehir'e gidip bacanağı Alihan Tiz ve oğlu Erdal Tiz'e evlerinde kurşun yağdırıp olay yerinden kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde yaşamını yitirirken, Alihan Tiz ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gürkan, daha sonra bu kez Avcılar'da yaşayan kardeşi Mühendis Gürkan'ın evine gitti. Gürkan, kardeşi Mühendis Gürkan'ı da aracının içerisinde katledip olay yerinden uzaklaştı.

Emniyet güçleri, olaydan hemen sonra Şinasi Gürkan'ın Esenyurt'ta yaşadığı eve baskın yaptı. Eve girildiğinde ise Gürkan'ın öz çocukları Göksal Gürkan (21) ve Gökmen Gürkan'ın (16) cansız bedenleri ile karşılaştı. Büyük oğlu Göksal Gürkan'ın ise asker olduğu ve izne geldiği öğrenildi. Burada yaşayan bir görgü tanığı da öldürülen iki kardeşi tanıdıklarını belirterek, "Polisler içeriye giremediler. Özel Harekat Polislerini beklediler. Çocuklarını buraya çağırmış. Geldiklerinde de onları öldürmüş" dedi.

5 kişiyi katleden Gürkan'ın bulunması için de geniş çaplı operasyon başlatıldı. Emniyet güçleri, Gürkan'ın taksi ile Şişli'ye kadar gittiğini tespit etti. Şişli'de de yaya olarak kaçmaya çalışan Gürkan'ın günlük kiralık bir ev kiraladığı belirlendi. Ekipler, daha sonra Gürkan'ı kıskıvrak yakaladı. Emniyet güçleri ayrıca, Gürkan cezaevindeyken kendisinden ayrılan ve başkasıyla evlenen eşinin de iki yıl önce evlendiği kişi tarafından cinayete kurban gittiğini belirledi. Katliamın ardından da olayla ilgili taksi sürücüsü O.G. ile birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı. Kan donduran katliamları yapan Gürkan'ın 16 yıl önce iki kardeşini öldürdükten sonra iyi hal indiriminden faydalanıp sadece 15 yıl hapis yatması da tartışmaları beraberinde getirdi. Yargının tartışmalı kararlarından biri sayılan bu kararda, sanığın iki cinayete rağmen sadece 15 yıl cezaevinde yatmasına ve gelecekte suç işleme eğilimine de bakılmamasına dikkat çekildi.

Caninin amcası Mehmet Gürkan da, "Bu bir felaketti. Hem karşı tarafı hem bizim tarafı hem evladını vurdu. Karşı tarafın canını yaktı. Allah kimsenin başına getirmesin. Hedefinde 4 kişi daha vardı. Ama ben izin vermedim, çocuklara haber verdim. Saat gece 03.30 - 04.00 gibi yakalamış getirmişler. Şu anda acımız çok. Ben öz amcasıyım. Yıllardır ona insan olması için tembihte bulunuyorum. Cezaevinde hiçbir zaman gidip görmedim ve sevmedim. Şaşırmış, keşke çocukları vurduktan sonra kendi kafasına da sıkıp intihar etseydi. Bu kadar üzülmezdim. Eşinden boşanmıştı, eşini kimin vurduğunu bilmiyorum" dedi.

Cani sorgusunda da kan donduran ifadeler kullanarak, "6 kardeştik. Eşlerimiz arasında başlayan tartışma kardeşlerimle aramın bozulmasına neden oldu. Kardeşlerim Akın ile Serkan 2004 yılında öldürüldü. Diğer kardeşlerim kumpas kurarak suçu benim üzerime attı. Cezaevindeyken kardeşlerimi öldürme planları yaptım, bir süre sonra bundan vazgeçtim. İçerdeyken eşimle boşandık, kötü yola düştü. 1.5 yıl önce cezaevinden çıktım. İntikam düşüncesinden vazgeçip çocuklarıma sahip çıkmak istedim. Fakat onlar da kötü yola düşmüştü. Sürekli karakollardan topluyordum. Cezaevine girmeden önce yaşanan miras kavgasının hala devam ettiğini de görünce daha fazla dayanamadım. Yakalanmasaydım, yarın cenazede onları öldürdükten sonra intihar edecektim" dediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber