09/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

- Ankara Pursaklar'da yaptırılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi hizmet binası Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

- Başbakan Erdoğan, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü yönetici ve futbolcularını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

2- Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Ankara'da açıklanacak.

3- Antalya'nın Manavgat ve İzmir'in Çeşme ilçelerinde dün başlayan orman yangınlarıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Devlet Hastanesi'nin ve belediye mezbahasının açılışlarına katılacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Kırıkkale ve Kırşehir mitinglerinde halka seslenecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Çelik, bir GSM şirketi tarafından 100 bilgisayar sınıfı kurulması ve bu sınıflara akıllı tahta ile projeksiyon cihazı sağlanmasına ilişkin protokolün bakanlık binasındaki imza törenine de katılacak.

7- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da, Denizcilik Müsteşarlığı'nda kurulumu tamamlanan "Otomatik Tanımlama Sistemi"nin (AIS) açılışını yapacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'daki basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da Türkiye Elektro Mekanik Sanayii'nin (TEMSAN) faaliyetleriyle ilgili basın toplantısı yapacak.

10- "Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) Dışişleri Bakanları Konferansı", Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde İstanbul'da başlayacak.

11- Danışma toplantılarına katılmak için Ankara'da bulunan Türkiye'nin Afrika'daki fahri başkonsolosları ve konsolosları, Dışişleri Bakanlığı'nda bakanlık yetkilileri ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle görüşmeler yapacak.

12- Siyasi partilerden...

- Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, İzmir'de şehir turu atacak, İzmirlilerle bir araya gelecek.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Malatya'da düzenlediği mitinge katılacak.

- Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Kocaeli'nin Gebze ilçesi ve İzmit'te şehir turu yaparak vatandaşlarla görüşecek, Sakarya'nın Akyazı ve Hendek ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacak.

13- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağanüstü toplantısı Viyana'da yapılacak.

- Toplantıda, UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin raporunu sunması ve yönetim kurulu üyelerinden, ülkedeki nükleer tesislerin kapatılmasına nezaret etmek üzere yetki talebinde bulunması öngörülüyor.

14- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çatalca'da toplu açılış törenine katılacak.

15- Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminal binası ve mütemmimlerinin yap-işlet-devret modeli ile yapımı ihalesi Ankara'da gerçekleştirilecek.

16- İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kabaalioğlu, Türkiye ve AB ilişkilerinde yaşanan gelişmeleri İstanbul'da bir toplantıyla değerlendirecek.

17- Antalya'ya liman ziyaretinde bulunacak İspanyol Albay Antonio Martorel komutasındaki NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirler Grubu sancak gemisi SPS Diana'da basın toplantısı yapılacak.

18- Konferans...Toplantı...

- "Türk Sanayii ve AB: Araştırma, Kalite ve Rekabet Edebilirlik" konulu konferans, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- TEKEL AŞ Genel Müdürlüğü'nün TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası almaya hak kazanması, İstanbul'da toplantıyla duyurulacak.

19- Otomotiv ihracatını AB sırtladı...

- Yılın ilk yarısında, otomotiv ihracatının yüzde 79,6'sı AB ülkelerine gerçekleştirildi.

- İhracatın yaklaşık yarısı ise Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere'ye yapıldı.

20- Rize'yi turizmde yaylalar taşıyor...

- İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu: "İnsanlar artık deniz, kum, güneş tatili yaptığı zaman iyi bir tatilin ancak yüzde 50-60'ını yapabileceğini biliyor. Yani iyi bir tatilin önemli bir tarafı eksik kalmış oluyor."

-"Son yıllarda doğa ve yayla turizminin artmasında küresel

ısınma ve yörenin iklimsel özellikleri önemli etken olmuştur."

21- Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüp Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri, Ceylan İntercontinental Otel'de başlayacak.

22- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor.

- Fenerbahçe Futbol Takımı, yurt dışı kamp çalışmaları için Avusturya'ya gidecek.

23- (A) Milli Basketbol Takımı oyuncularından Serkan Erdoğan, Ömer Onan, Engin Atsür ve Ender Arslan, International Hospital'da sağlık kontrolünden geçecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber