Kalbi izleyen kablosuz akıllı gömlek...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalp atışlarını ve solunum fonksiyonlarını izleyen "akıllı giysiler" yapıldı.

Kalp atışlarını ve solunum fonksiyonlarını harhangi bir kablo bağlantısı olmadan izleyen ve gözlemleyen "akıllı giysiler" yapıldı.

Giysiler, Avustralya'da bir grup üniversite öğrencisi tarafından üretildi. Küçük elektronik mekanizmalarla donatılmış akıllı giysiler, "elektronik askılar"la iletişim kurabiliyor. Askılara ulaşan bilgiler ise bilgisayarlara yükleniyor. "University of South Australia" araştırma grubunun başındaki Prof. Bruce Thomas, izlemenin devamlı olabilmesi için, bir akıllı gömleğin çıkarılarak diğerinin giyilebileceğini söyledi. Thomas, "Bir dolap dolusu akıllı giysi sahibi olabilirsiniz" dedi. Daha önce de benzer girişimlerde bulunulmasına rağmen, "ilk işlevsel akıllı giysiler" olarak Prof. Thomas ve öğrencilerinin geliştirdikleri gösteriliyor.

Prof. Thomas, akıllı giysi dolabında bir kontrol ekranının yer aldığını ve her elektronik askının da bir kimlik numarası ile tüm sistemin bir parçası olduğunu söyledi. Prof. Bruce Thomas ve öğrencileri, böylece, kalp atışlarını izlemenin maliyetinin düşeceğini ve aynı sistemin acil sağlık durumlarında devreye girebilecek hale gelebileceğini belirtti. Thomas, "Akıllı giysiler, insanların temel sağlık istatistiklerini ve kalkıp yürüdükleri ve yemek yedikleri zamanlardaki aktivite düzeylerini izlememizi sağlıyor. Daha da önemlisi düştüklerini, hareketsiz kaldıklarını da saptayabiliyoruz. Teknoloji, normal ve anormal arasındaki farkı belirliyor ve aileyi veya acil sağlık hizmeti veren kurumları uyarabiliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber