Elazığ Valisi hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları Derneği, bir hastane ziyaretinde ''teröristleri baltayla kesmezsen onlar sizi keser, onları buldun mu keseceksin'' şeklinde ifadeler kullandığı iddia edilen Elazığ Valisi Muammer Muşmal hakkında ''halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve tahrik etmek, suça özendirmek ve teşvik etmek'' suçlarından cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adalet Sarayı'na gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini sunan dernek üyeleri, daha sonra adliye önünde toplandılar.

Burada basın açıklaması yapan, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Reyhan Yalçındağ, son dönemlerde toplumun ''öteki'' kavramına karşı kin ve düşmanlığa tahrik edildiğini öne sürerek, insanların farklı görüşlere olan hoşgörüsünün yok denecek kadar azaldığını savundu.

Yalçındağ, Vali Muşmal'ın, 19 Haziran 2007 tarihinde açılışını yaptığı bir hastanedeki hastaları ziyaret ederken söylediği iddia edilen, ''teröristleri baltayla kesmezsen onlar sizi keser, onları buldun mu keseceksin'' ifadesinin ''talihsiz bir açıklama'' olduğunu öne sürerek, Muşmal'ın sözleriyle, Türk Ceza Kanunu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ''ayrımcılık yasağı'' ilkesini ihlal ettiğini savundu.

''Toplumu kategorize eden, yasalar ve hukuk hiçe sayılarak insan öldürmeye teşvik eden zihniyetlerin sorgulanması'' gerektiğini belirten Yalçındağ, Elazığ Valisi Muammer Muşmal hakkında, ''halkı kin ve düşmanlığa alenen teşvik ve tahrik etmek, suça özendirmek, suça teşvik etmek'' suçlarından cezalandırılması için soruşturma açılmasını istedi.

Açıklamanın ardından, dernek üyeleri adliye önünden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber