Bakan Çelik: OKS'de üçüncü bir yerleştirme yapılmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS'de Türkiye genelinde üçüncü bir yerleştirme yapılmayacağını vurgulayarak, "Benim umudum üçüncü, dördüncü yerleştirmededir- diye kenarda kıyıda kimse kalmasın. Herkes buna göre tercihlerini yapsın." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 2007 OKS sonuçlarını açıkladı. Bakan Çelik, 11-20 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerin bir seferde 20 tercih yapacaklarını belirterek "Bu tercihler okullara onaylatılacak. Öğrenci ve veliler tereddüde düşerlerse okullardaki rehberlik servislerinden danışma hizmeti alabilecekler. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. 8 Ağustos'ta boş kontenjanlar elektronik ortamda ilan edilecek. 9-14 Ağustos'ta önceden yapılan 20 tercihe göre ikinci bir yerleştirme yapılacak. İkinci yerleştirmenin sonuçları 20 Ağustos'ta kamuoyuna açıklanacak." diye konuştu.

Türkiye genelinde üçüncü bir yerleştirmenin yapılmayacağının altını çizen Çelik, "Benim umudum üçüncü, dördüncü yerleştirmededir- diye kenarda kıyıda kimse kalmasın. Herkes buna göre tercihlerini yapsın." ifadesini kullandı.

"BAŞARILI OLSALAR DA OLMASALAR DA EN KIYMETLİ VARLIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZ"

Başarılı olsalar da olmasalar da en kıymetli varlıkların çocuklar olduğunu vurgulayan Çelik, "Şüphesiz başarılarından dolayı onları ödüllendirmeliyiz. Ama bu bir sıralama sınavıdır. Birisinin birinci, birisinin de 818 bininci olması kaçınılmazdır. Veliler, başarısız olan öğrencilerin psikolojilerini bozacak yaklaşımlarda bulunmaktan özellikle kaçınsınlar. Öğrencilerimizi itip kakmasınlar." dedi.

Eksikliklerin öğretmen, veli ve öğrencinin yapacağı görüş alışverişi ile giderilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "OKS'nin bir tekrarı yoksa da, bundan sonraki eğitim sürecinde çocuklarımızı bu anlamda eksikliklerini tamamlayarak hayata hazırlamalıyız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber