Muşlu Türkiye 3'üncüsüne Vali'den bilgisayar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORTA Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik- Fen (MF) puan türünde 497.460 puanla Türkiye üçüncüsü, Türkçe- Matematik (TM) türünde de 493.289 puanla Türkiye yedincisi olan Muşlu imam Fedil Sözen'in oğlu Abdulkadir Sözen'e, Vali İbrahim Özçimen dizüstü bilgisayar hediye edecek. Diyanet'in kadrolu imamlarından olan Fedil Sözen, oğlu Abdulkadir'in başarılı olacağına inandığını belirterek, ?Sınavlara, lise mezunu iki ablası hazırladı. Ayrıca okul ve Valiliğin açtığı kurslara katıldı'' derken, Okul Müdürü Murat Taşdemir, ?Abdulkadir, Matematik öğretmenine teneffüste bile çay içirtmezdi'' diye konuştu.

Muş'un Hınıs Mahallesi'nde oturan Emniyet Camisi imamı Fedil Sözen (45) ve ev kadını Nuran Sözen (42) çiftçinin 5 çocuğundan ortancası olan Abdulkadir Sözen, eski Milli Eğitim Bakanları'ndan Hikmet Uluğbay'ın adının verildiği Emniyet Müdürlüğü Sarayı altındaki İlköğretim Okulu'nun 8'inci sınıfından takdirname ile mezun oldu. Muş- Elazığ karayoluna yakın, Emniyet Müdürlüğü personeli ile Hınıs Mahallesi ve Sütlüce köyündeki çocukların eğitim öğretim gördüğü okulda sadece müzik dersinden 4 alan Abdulkadir Sözen, girdiği OKS'de sadece 2 sosyal sorusu hariç diğer soruları doğru yanıtladı. Sınav sonuçları açıklandığı zaman Malatya'da akrabalarının yanında olan Abdulkadir Sözen, bir taksi ile yola çıktı. Muş- Bingöl Karayolu'nun Karasu kesiminde babası, akrabaları, öğretmen, yönetici ve arkadaşları tarafından omuzlara alınarak karşılanan Abdulkadir Sözen, Muş'u OKS'de en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

FEN LİSESİNDE OKUYACAK

Kızları Tuba (20), Esra'nın (18) liseyi bitirdiğini ancak, üniversite sınavlarında başarılı olamadığını belirten İmam Fedil Sözen, Kübra'nın (11) ilköğretim okulu 5, Ömer Faruk'un (9) üçüncü sınıfta okuduğunu söyledi. Abdulkadir'in yetişmesinde, ablaları Tuba ve Esra'nın katkısının fazla olduğunu anlatan Fedil Sözen, ?İlkokul mezunu anneleri Nuran çocuklarımın okullarıyla olan ilişkilerini yakından izler. Onun görevi de öğretmenlerle görüşmek, çocukların okullarla ilgili sorununu çözmektir. Ben görevim nedeniyle yeterince ilgilenemedim. Abdulkadir'e öncelikle okuldaki öğretmenlerinin emeği çok fazladır. Ayrıca, Valiliğin açtığı ücretsiz kurslara katıldı. Okulda öğretmenlerin verdiği kurslardan yararlandı. Doğu Anadolu Eğitim Dershanesi'ne gitti. Oğlum Fen Lisesi'ne gidecek. Öğretmenleri ile görüşerek hangi lisede okuyacağına karar vereceğiz. Ben oğlumun başarılı olması için maddi ve manevi tüm varlığımı feda edeceğim. Abdulkadir'in başarılı olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

VALİ BİLGİSAYAR ALACAK

Türkiye üçüncüsü olan Abdulkadir Sözen'in öncelikle anne ve babasını kutlayan Vali İbrahim Özçimen de ?Öğrencinin başarısının yanında dershanenin de katkısı olmuştur. Abdulkadir, olmazı başarmıştır. Eğitimde başarılı olmayı kanıtlamıştır. Kendisine hediye bir laptop alacağım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber