Yargıtay'dan, hükme esas olmayan Bylock tespitleri için karar

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, temyiz aşamasından sonra dosyaya giren Bylock tespit tutanağı, veri inceleme raporunun sanığa sunulmayarak savunmasının alınmamış olmasının, söz konusu verilerin hükme esas olmaması gerekçesiyle, adil yargılamaya engel olmayacağına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mart 2019 10:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay'dan, hükme esas olmayan Bylock tespitleri için karar

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, hakkında terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla açılan dava sonrasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum olan sanıkla ilgili önemli karar verdi.

Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar, istinafta onaylanmış ancak karar Yargıtay 14. Ceza Dairesinde bozulmuştur.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, temyiz aşamasında dosyaya giren Bylock kullanıcısı olunduğuna dair Tespit ve Değerlendirme Tutanaklarının sanık ve müdafisine okunarak diyeceklerinin sorulmaması nedeniyle bozma kararı vermiştir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 14. Ceza Dairesinin bu kararına itiraz etmiş ve dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gelmiştir.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu 2018/661 Karar ve 2018/16-419 nolu kararıyla, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sırasında dosyaya giren Bylock tespit tutanağı ve veri inceleme raporunun, hükme esas olmadığı ve makul sürede yargılanma hakkını uzatacağı için, sanık ve müdafine okunmasına gerek olmadığına karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber