Şırnak Belediye Başkanı'ndan PKK yalanlaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, ''(PKK'yı desteklemek durumundayız) şeklinde herhangi bir açıklama yapmış olmam söz konusu değildir'' dedi.

Ahmet Ertak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa 24 TV kanalına röportaj verdiğini, özellikle sınırötesi harekatla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de 22 yıldır bölgenin çatışmalı ortamda olması nedeniyle halkın sosyal, psikolojik ve ekonomik anlamda zarar gördüğünü söylediğini bildirdi.

Ertak, şöyle konuştu: ''Ancak söz edildiği gibi, PKK'nın Kürtleri desteklediği, biz de dolayısıyla 'PKK'yı desteklemek durumundayız' şeklinde herhangi bir açıklama yapmış olmam söz konusu değildir. Kaldı ki ben Fransız 24 TV kanalından hemen bir kaset istedim. Kaset gelir gelmez orada neler ifade ettim. Neler anlattım, ortaya çıkacak. Dolayısıyla sınır ötesi bir harekatın bölgede yeniden çatışmaları artırabileceği kaygı ve endişelerini ifade ettim. 'PKK'yı desteklemek durumundayız' şeklinde herhangi bir açıklama yapmış olmam söz konusu değildir. Sözlerim çarpıtılmış.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber