3 kamu bankasından kredi 'yapılandırma' açıklaması

Halkbank konut kredisi faiz oranları için beklenen indirim haberi geldi. Banka gecikmeli olarak olsa da konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Ancak bankalar yapılandırma işlemi yapmıyor

Haber Giriş : 12 Mart 2019 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
3 kamu bankasından kredi 'yapılandırma' açıklaması

Halkbank Konut Kredisi Yapılandırması Yapmayacak

Banka tarafından yapılan açıklamada bu oranların sadece yeni konut kredisi başvurusu için geçerli olduğu bilgisine yer verildi. Yani Halkbank konut kredisi borç transferi ve konut kredisi yapılandırma hizmeti sunmayacak.

Banka "Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi" sayfası üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Hesaplı Evim Konut Kredisi Paketi faiz oranları, yeni kredi kullandırımları için geçerli olup, yeniden finansman ve diğer bankalardan kullanılan kredilerin Bankamıza transferi için uygulanmayacaktır" ifadelerine yer vererek konut kredisi yapılandırma haberi bekleyenleri üzdü.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Ekranı Açıldı Mı?

Yeniden yapılandırma ekranını sadece 2 gün açık tutan Ziraat Bankası çok yoğun bir talep gelmesi üzerine yapılandırma işlemlerini kapattı.

Vakıfbank Konut Kredisi Yapılandırma Yapıyor Mu?

Vakıfbank'ta konut kredisi yapılandırması için ne yazık ki onay vermiyor.

Ancak faiz oranlarında yaşanan düşüşün ardından ne yazık ki bankalar vatandaşın konut kredisi yapılandırması yapmasına izin vermemeye başladı. Eskiden sadece erken kapama cezası ile yapılandırma yapan bankalar ne yazık ki artık bu başvuruları kardan zarar edecekleri gerekçesi ile reddetmeye başladı.

Örnek vermek gerekirse 1,98 faiz oranı ile Ziraat Bankası üzerinden 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan bir kişi aylık 2 bin 188 lira olmak üzere toplamda 262 bin 572 lira öderken 1,28 oranı ile aynı tutardaki kredi için aylık ödeme 1,635 liraya ve toplam kredi ödemesi ise 196 bin 256 liraya geriliyor. Yani bankanın 66 bin 356 liralık faiz geliri buharlaşıp uçuyor ki bankalar buna razı olmaya yanaşmıyor.

BDDK Bankalara Serbestlik Tanıyor!

Konut hakkında en yetkili kurum olarak öne çıkan BDDK ne yazık ki bu konuda bankalara serbestlik tanıyor.

emlak365

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber