Yeni ?1 numara' iddiası: Başmüfettiş Halit Bozkurt

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatansever çetesini yönlendiren ?1 numara kim' tartışmaları sürüyor. Küçük ve Kundakçı'dan sonra Başmüfettiş Halit Bozkurt'un da ?1 numara' olduğu iddia edildi

VATANSEVER Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği ile geçtiğimiz yıl dernekten ayrılan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin grubunu yönlendirdiği belirlenen esrarengiz ?1 Numara' kod adlı yönetici ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. ?1 Numara' olarak önce emekli tümgeneral Veli Küçük ve emekli korgeneral Hasan Kundakçı'nın isimleri gündeme geldi. Sanık ifadelerine göre Kundakçı'nın derneğin onursal genel başkanı olduğu belirlenirken ?1 Numara' kod adlı gizemli yöneticinin, Turizm Bakanlığı'nda Başmüfettiş olarak görev yapan Halit Bozkurt olduğu ortaya çıktı.

TANER ÜNAL ELİNİ ÖPTÜ

DANIŞTAY'A yapılan kanlı saldırının ardından gözlem altına alınan Kuvayı Milliye'nin teşkilat başkanı Hüseyin Görüm, Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadesinde ?1 Numara'nın' kimliğine ilişkin önemli bilgiler verdi. Görüm, derneğin Ankara'da yapılan Genel Kurulu'na katıldığını bu esnada ?1 Numara'yı' tanıdığını anlattı. Görüm, ifadesinde, ?Yaklaşık 35-40 kişinin katıldığı Genel Kurul esnasında Halit Bozkurt'u tanıdım. Taner Ünal yanına giderek elini öptü. Ben yanımdaki Nihat Gürkan'a ?kim bu' diye sordum. ?1 Numara' diye cevap verdi' iddiasında bulundu.

Danıştay baskının arkasında, Ümraniye'deki el bombaları soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin grubunun olduğunu iddia eden Taner Ünal, Halit Bozkurt'un saldırıyı önceden bildiğini anlattı. Ünal ? Halit Bozkurt, Danıştay saldırısından 2-3 gün önce beni aradı. Ankara'da Türkiye'yi sarsacak bir eylem yapılacak. Sizin üzerinize yıkılacak. Kaç kendini kurtar' dediğini iddia etti.

?GENERALİM' DİYOR

TURİZM Bakanlığı'nda başmüfettiş olarak görev yaptığı belirlenen Halit Bozkurt'un ise kendisini general olarak tanıttığı ve çevresindeki insanlar üzerinde büyük bir otoritesi olduğu belirtiliyor. Bu güne kadar Halit Bozkurt ile ilgili olarak kendisine intikal eden bir bilgi olmadığın aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, star'a yaptığı açıklamada ?Sorunuzu ihbar olarak kabul edip araştıracağım' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber