Sağlık Bakanlığından görev dağılımı hakkında genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : B.10.0.SGB.0.73.00.03/7878
Konu : Görev Dağılımı

03.07.2007

GENELGE- 2007/55

03.06.2003 tarih ve 2003/59 sayılı Genelge ile Bakanlığımıza bağlı döner sermayeli işletmelerin muhtelif işlemlerinin Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülmesi uygun görülmüştür. 5436 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bakanlığımız Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığının kaldırılarak Strateji Geliştirme Başkanlığının kurulması nedeniyle 30.06.2006 tarih ve 4684 sayılı Makam Onayı ile bu işlemlerin Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülmesine karar verilmiştir.

5018 sayılı Kanun ve 181 sayılı KHK hükümleri gereğince; döner sermaye gelirlerine ilişkin işlemlerden, genel bütçe işlemlerine paralel olarak; bütçeleştirme, kayıt altına alma, ödenek gönderme gibi işlemlerin Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından; diğer işlemlerin kaynak ayırımına gidilmeksizin (Genel Bütçe veya Döner Sermaye Gelirlerinden) yataklı tedavi kurumlarına ait olanların Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, diğer sağlık kurum ve kuruluşlarına ait olanların ise ilgili birimler tarafından ifa edilmesi gerekmektedir.

Uygulamada meydana gelen bazı aksaklıkların giderilmesi ve Bakanlığımız hizmetlerinin daha etkin ifa edilebilmesi için 03.06.2003 tarih ve 2003/59 sayılı Genelgenin 5, 6 ve 7 nci maddelerinde sayılan işlemeler aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir;

1- Döner sermaye kaynaklı yapılan ihalelere ait işlemler ve bu işlemlerden kaynaklanan soru önergelerine verilecek cevaplara ilişkin işlemler Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yerine getirilecektir.

2- Personele yapılan performansa dayalı ek ödemeden kaynaklanan davalar, bilirkişi raporuna itiraz, icra takibi, ihtarname ve benzeri hukuki işlemler Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ifa edilecektir.

3- Personele yapılan performansa dayalı ek ödemeden kaynaklananlar hariç olmak üzere, adli ve idari davalar ile bilirkişi raporuna itiraz, icra takibi, ihtarname ve benzeri hukuki işlemlerden yataklı tedavi kurumlarına ilişkin olanlar Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, diğer sağlık kurum ve kuruluşlarına ilişkin olanlar ise ilgili Merkez birimi tarafından yerine getirilecektir.

4- Ancak yukarıda sayılan işlemlerden, devam eden dava ve hukuki işlemlere ilişkin tüm işlemler Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından sonuçlandırılacaktır.

Konunun döner sermayeli işletmelere duyurulması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU
Müsteşar V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber