Turan Çömez'in girişimiyle bacağı kurtulan gence 60 bin YTL fatura çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Susurluk ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında sağ ayağı kopmak üzere olan ve AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in girişimiyle gece yarısı hastaneye kaldırılan deniz otobüsü ile İstanbul'a yetiştirilerek ayağı dikilen 22 yaşındaki Tamer Kaygısız'a 60 bin YTL tedavi faturası çıkarıldı. Maddi gücü bu parayı ödemeye yetmeyen Kaygısız'ın hastane masraflarının karşılanması için Kaymakamlık tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Toplam 80 bin YTL olan masrafların 20 bin YTL'sinin hastane yönetimi tarafından karşılandığını belirten anne Fatma Kaygısız (55), ?Oğlumun ayağının kurtulduğuna sevinemeden, faturayı nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünmeye başladım'' dedi.

Bandırma ilçesi yakınlarında geçen 16 Nisan günü saat 23.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Bandırma'dan Susurluk yönüne giden Sakin Uğur'un (29) kullandığı motosiklet, karşı yönden gelen Tamer Kaygısız yönetimindeki motosikletle çarpıştı. Kazada, her iki motosiklette yolculuk eden Ömer Yusuf Kan (28), Sinan Kapıcı (26) ve Ferhat Sertel (28) ile sürücüler Sakin Uğur ve Tamer Kaygısız yaralandı. Bandırma Dr. Güven Karahan ve Kapıdağ Devlet Hastanelerine kaldırılan yaralılardan Tamer Kaygısız'ın sağ bacağının kopmak üzere olduğu belirlendi. Ameliyatın Bandırma'da yapılamayacağının anlaşılması üzerine konu AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'e telefonla bildirildi. Hemen hastaneye gelen Çömez, yaralının yakınlarından bilgi aldıktan sonra Kaygısız'ı İstanbul'a vakit kaybetmeden yetiştirebilmek için İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'u telefonla aradı. Paksoy, sabah saat 07.30 Bandırma- İstanbul seferini yapmak için Bandırma Limanı'nda bekleyen ?Uluç Ali Reis' adlı deniz otobüsünün kullanılabileceğini söyledi. Bunun üzerine yaralı gençle limana gelen Milletvekili Turhan Çömez, saat 24.00 sıralarında hareket eden deniz otobüsü ile yaralı genci İstanbul'a götürdü.

80 BİN YTL'NİN 20 BİN'İNİ HASTANE KARŞILADI

AKP Milletvekili Turhan Çömez'in gayreti sayesinde Aksaray Vatan Hastanesi'ne yetiştirilen ve 8 saat süren ameliyatın ardından bacağı yerine dikilerek sakat kalmaktan kurtulan Tamer Kaygısız, taburcu edildikten sonra Susurluk'ta birlikte yaşadığı annesi Fatma Kaygısız'ın yanına döndü. Oğlunun sakat kalmaktan kurtulduğuna sevinen anne Fatma Kaygısız, bu kez 80 bin YTL olan hastane faturasını görünce şok oldu. Faturanın 20 bin YTL'sinin hastane yönetimi tarafından karşılandığını belirten anne Kaygısız, ?Allah oğlumu hastaneye yetiştiren milletvekilinden ve masrafın 20 bin YTL'sini ödeyen hastaneden razı olsun. Ancak kocam yıllar önce öldü. Oğlum çalışamıyor. Hiçbir gelirim yok. Oğlumun bacağının kurtulduğuna sevinemeden, bu kadar parayı nasıl bulacağımın üzüntüsünü yaşamaya başladım'' dedi.

KAYMAKAMLIK KAMPANYA BAŞLATTI

Çaresiz anne ile oğlunun yardımına ise Susurluk Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu yetişti. Oluşturulan bir yardım komisyonu ile Susurluk ilçesindeki bankalarda Kaygısız ailesi için yardım kampanyası başlatıldı. Yardım komisyonunda görev alan ilçe esnafından Erkan Bozacı, ?Bu parayı elbirliğiyle toplayıp, Tamer ve annesini bu sıkıntıdan kurtaracağız. Esnaf olarak sadece bizim gücümüz yetmiyor. Bu nedenle tüm yardımseverlerden destek bekliyoruz'' dedi. İsteyenlerin yardımlarını, İş Bankası Susurluk Şubesi 348514 ile Ziraat Bankası Susurluk Şubesi 48245735-5001 numaralı hesaplara yatırabilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber