Muğla'nın iki valisinden biri görevden ayrıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Valisi Temel Koçaklar, Muğla Valiliği görevinden Danıştay kararının uygulanması nedeniyle ayrıldığını bildirdi.

Koçaklar, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ocak 2006 tarihinden bu yana yürütmekte olduğu Muğla Valiliği görevinden Danıştay kararının uygulanması nedeniyle ayrıldığını belirtti.

Muğla Valiliği görevini yürütmekten büyük onur ve gurur duyduğunu ifade eden Koçaklar, zamanın çok sınırlı olması nedeniyle kent halkına ve çalışma arkadaşlarına veda ziyaretlerinde bulunamadığı için çok üzgün olduğunu belirtti.

Koçaklar, şunları kaydetti:

"Memleketlerine sevdalı olan ve saygı, sevgi, hoşgörü anlayışı içinde yaşamlarını sürdüren Muğlalı hemşehrilerimize ve Muğla'da göreve başladığım tarihten bu yana birlikte görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğum her kademedeki çok değerli çalışma arkadaşlarıma ve basın mensuplarına bundan sonraki yaşantılarında da sağlık, mutluluk, esenlik ve üstün başarı dileklerimle veda eder, saygılarımı sunarım."

DANIŞTAYIN KARARI

Muğla'da görev yaparken 2001 yılında merkeze alınan dönemin Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nun işlemin iptali için açtığı dava sonrasında Danıştay, Yiğenoğlu'nun lehine karar vermişti.

Kararın ardından İçişleri Bakanlığı 6 Temmuz tarihli faks emri ile Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı yargı kararlarını uygulamak maksadıyla merkeze almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber