Gökçek, Kuala Lumpur'dan "maymun" getirtecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur Belediye Başkanı Dato'Ab Hakim Borhan'dan, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) oluşturulacak hayvanat bahçesine konulmak üzere 100 maymun istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak başkentte bulunan Borhan ve beraberindekiler Çankaya Hanımlar Lokali'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir araya geldiler.

Gökçek, ziyarette, kentte sosyal projelere ağırlık verdiklerini belirterek, sosyal projeleri çoğaltmakla, halk içinde suç oranlarının aşağıya ineceğini söyledi. Bunun yapılmaması halinde, suçlular için hapishaneler oluşturulacağını ve suçlular için daha fazla para harcanmak zorunda kalınacağını ifade eden Gökçek, "Sosyal projeler yapılmazsa huzursuz bir toplum haline dönüşülür. Bu tür projelere para harcamaktan korkmayalım" dedi.

Ankara'nın çeşitli semtlerinde 12 hanımlar lokali bulunduğunu hatırlatan Gökçek, 200 bin civarında kadının çeşitli aktivitelere katılmak üzere lokale devam ettiğini ve 3 bin 200 üyesinin bulunduğunu kaydetti.

Sosyal, kültürel projeler ile sosyal yardımlar konusunda yaptıkları çalışmalarla, Avrupa standartının üstünde performans gösterdiklerini bildiren Gökçek, bu çerçevede 164 adet kayda değer proje ürettiklerini söyledi.

11 yıl kadar önce Kuala Lumpur'u ziyaret ettiğini, doğal

güzelliklerinden etkilendiğini, özellikle çeşitli kuşlar ile tropikal hayvanlara hayran kaldığını bildiren Gökçek, başkan Borhan'dan, AOÇ'de oluşturacakları hayvanat bahçesine konulmak üzere 100 maymun istedi. Konuk belediye başkanı Borhan da, Ankara'da belediyecilik anlamında yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini belirterek, "Başkan Gökçek'in talebine yardımcı olacağım. Yalnız maymunları kebap yapmamak koşuluyla" diye esprili yanıt verdi. Kardeş şehir olunan başkentte, en çok kentsel dönüşüm projelerinden etkilendiklerini ifade eden Borhan, gördükleri çalışmaları memleketinde faaliyete geçirme yönünde karar aldıklarını bildirdi. Gökçek daha sonra başkan Borhan ve beraberindekilere, aralarında, Dikmen Vadisi ve Harikalar Diyarı'nın yer aldığı büyükşehir belediyesinin çeşitli proje alanlarını gezdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber