Seçmen kâğıdı, hiç gitmediği Muğla'da çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un Arsin İlçesi nüfusuna kayıtlı 37 yaşındaki Mustafa Keskin'in seçmen k'ağıdı, hiç gitmediğini söylediği Muğla'da çıktı. Büyük şaşkınlık yaşayan Keskin, yetkililerden yeterli bir açıklama alamadığını söyledi.

Arsin İlçesi Fındıklı Köyü nüfusuna kayıtlı Mustafa Keskin, yaklaşık 1 hafta önce oy vereceği yeri öğrenmek için Yüksek Seçim Kurulu'nun internetteki adresine girdi. Kimlik numarasını yazan Keskin, oy vereceği yerin hayatı boyunca hiç gitmediği Muğla'nın Behçelievler Mahallesi Ünal Daka İlköğretim Okulu olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Nüfusa kayıtlı olduğu Fındıklı Köyü'nde daha önce 4 kez oy kullanan Keskin, konu hakkında yetkililerden yeterli açıklama alamadığını söyledi. Keskin, ?Yetkililere gittim ancak, bana açıklayıcı bir neden söylemediler. Hayatım boyuncu hiç Muğla'ya gitmedim. Haritada Muğla'nın nerde olduğunu bile bilmem. Bu nasıl oldu ben de anlamadım? dedi.

Trabzon'un Moloz Mevkii'nde manav dükkanı işleten Keskin, ?Maddi durumum iyi olmadığından dolayı oy vermek için Muğla' ya gidemeyeceğim. Ancak, oya ihtiyacı olan bir parti varsa ve masraflarımı karşılarsa gider, oyumu ona veririm? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber