Mahkemeyle döndü şimdiki valiyi merkeze çektiler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Ecevit hükümeti döneminde çıkarılan kararnameye dayalı olarak 18 Kasım 2001'de görevden alınan Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, 6 yıl süren hukuk mücadelesini kazanınca olan Muğla Valisi Temel Koçaklar'a oldu. Koçaklar merkeze çekilirken, Yiğenoğlu bugün görevine başlayacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla Muğla Valiliği'ne atanan Temel Koçaklar'ın, üçlü kararnameyle merkeze alınması da hukuki bir tartışma yarattı. Vali Yiğenoğlu'nun, vekaleten yönetilen illere değil de, yeniden Muğla'ya atanmasıyla ilgili yorumlar üzerine İçişleri Bakanlığı yetkilileri, "Danıştay'ın eski Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu hakkında verdiği karar, Muğla Valiliği'nden Merkez Valiliği'ne atanmasına ilişkin tasarrufun iptali ve yürütmenin durdurulmasıdır. Yani, mahkeme kararı doğrultusunda Yiğenoğlu'nu eski görevine vermek durumundayız. Mahkeme kararı uygulandığı için Muğla Valisi Temel Koçaklar da merkeze alınıyor" dediler.

YİĞENOĞLU: MESELEM YOK Yiğenoğlu, Vali Temel Koçaklar'ı çalışmalarından dolayı takdir ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Benim Temel Bey'le hiçbir meselem yok. Haksızlığa uğradığım için hukuk mücadelesi verdim ve kazandım. Şimdi bunun gereği yerine getiriliyor. Yani, mahkeme sizin için yeni bir kararname çıkarılmasını değil, hiç ayrılmamış gibi işlem yapılmasını istiyor. İdaremiz de bunu yaptı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber