Gel, şampuana pantolona gel...

Kaynak : Yeni Asya
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partiler seçmeni etkileyebilmek için ilginç yöntemler kullanıyor. Seçmene şampuan, pantolon hediye etmek; sıcaktan bunalan vatandaşa su vermek; defter, kitap, silgi dağıtmak da bu yöntemlere dahil...

CHP, seçmene pantolon, şampuan dağıtırken, kalabalık cadde ve meydanlarda 'Ak Nokta' adıyla stand kuran AK Parti, sıcaklardan bunalan halka, su dağıtmayı tercih ediyor. Beşiktaş'ta 'AK Nokta'da seçim çalışması yürüten AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Babacan, İstanbul'da 32 ilçede kurdukları 'Ak Nokta'larda seçmene parti broşürleri, su ve kalem dağıttıklarını söylüyor.

Beşiktaş'ın CHP'nin kalesi olduğunu belirten Babacan, şu görüşleri dile getiriyor: ?Daha önceki seçimlerde, bu ilçede seçim çalışması yürütmek çok zordu. Çünkü çok fazla hoşgörü ortamı yoktu. Ancak AK Parti'nin 5 yıllık icraatları, halkın üstünde etkisini gösterdi. Bu dönemki seçimlerde özellikle Beşiktaş'ta halkın bu önyargısının kırıldığını gözlemledik.?

EVLERE PANTOLON-ŞAMPUAN SERVİSİ

Beşiktaş Meydanı'ndaki standında seçim çalışmaları hakkında 71 yaşındaki Cemal Demirci bilgi veriyor. Babadan gelen bir gelenekle CHP'li olduğunu belirten Demirci, partilerinin bayrak, afiş, broşür dışında, kadın kolları ve gençlik kollarının evlere ziyarete giderek seçim çalışmaları yaptığını anlattığı sırada, gençlik kollarından 20 yaşındaki Gültekin Gür, söze karışarak ev ziyaretlerinde vatandaşa pantolon ve şampuan götürdükleri bilgisini veriyor.

Gönüllere su serptik

Sıcak hava nedeniyle partinin su sebillerine talebin büyük olduğunu anlatan Babacan, ?Ak Nokta'lardan her birinde her gün yaklaşık 20 damacana su dağıtıyoruz. Sıcaklarda su dağıtmamız insanların çok hoşuna gitti. Belki Beşiktaş'ta birinci parti olamayacağız, ama halkın gönlüne su serptik? diyor.

CHP yaşlıların partisi oldu

CHP listelerinde yaşlıların çoğunlukta olmasından şikayetçi olan Cemal Demirci, ?Ben kendimi bildim bileli CHP'liyim. Her şartta CHP'ye oy veririm. Ancak partiyle ilgili sıkıntılarımız var ve seçmenlerimiz de bu şikayetlerini bize bildiriyorlar. Bizim parti yaşlıların partisi. Liderimiz yaşlı, listelerde adaylar yaşlı. Ben 70 yaşımdayım ancak partinin gençlere teslim

edilmesini istiyorum? diyor. ?Seçim söylemlerinde çok fazla laik, anti laik ifadelerinin kulanılmasından? rahatsız olduğunu saklamayan CHP'li Demirci, ?Onun yerine işsizlik gibi konuların üzerine gidilsin? diyor. Seçim çalışmalarını bütün partiler ana caddelere kurdukları stantlarda sürdürürken, henüz sokaklara çıkmayan Demokrat Partililer ise içeriden yürütüyor.

CHP'yle milliyetçilik anlayışımız örtüşüyor

Seçim çalışmaları hakkında bilgi almak için Beşiktaş Meydanı'nda kurulan MHP standına gittiğimizde MHP'li bayanlar başta konuşmak istemiyor. Daha sonra konuşmaya karar veren Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aksoy, ?Meclis'e gireceğimizden eminiz. Geçen seçime oranla oylarımız çok arttı. En çok oyu da CHP'den alacağımıza inanıyoruz? diyor ve ekliyor: ?Çünkü CHP ile MHP'nin milliyetçilik anlayışı örtüşüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber