İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk heyetinin ziyaretine dünyanın dört bir yanından destek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yeni Zelanda ziyareti dünyanın dört bir yanından Müslümanların taktirini kazandı. Bakan Çavuşoğlu'nun sosyal medya hesaplarına dünyanın dört bir yanından Müslümanlardan çok sayıda beğeni ve yorum taktir mesajı geldi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mart 2019 14:37, Son Güncelleme : 17 Mart 2019 14:54
Türk heyetinin ziyaretine dünyanın dört bir yanından destek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Yeni Zelanda'ya götürecek uçak havalanmadan önce Çavuşoğlu'nun sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdogan'ın ve Milletimizin taziyelerini iletmek, Yeni Zelanda halkıyla dayanışmamızı göstermek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay il birlikte YeniZelanda'ya gidiyoruz" paylaşımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın başkanlık ettiği Türk heyetinin iki camiye yönelik terör saldırısında 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı Christchurch'e ulaşmasının ardından da Bakan Çavuşoğlu'nun sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe, Hain terör saldırısına maruz kalan kardeşlerimize destek olmak, Yeni Zelanda halkıyla dayanışmamızı göstermek üzere Christchurch'teyiz. İslamofobiye karşı topyekun mücadele etmeliyiz" ve "Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'a milletimiz adına taziyelerimizi ilettik. Yıllarca terörle mücadele etmiş bir ülke olarak bu konuda Yeni Zelanda'ya her türlü yardıma hazırız" mesajları paylaşıldı.

Bakan Çavuşoğlu'nun paylaşımlarına kısa sürede dünyanın dört bir yanından beğenildi, paylaşıldı ve yorum yazıldı. Türk heyetinin ziyareti, dünyanın dört bir yanından Müslümanların takdirini kazandı.

İşte gelen destek mesajlarından bazıları:

Pakistanlı bir kullanıcı, Çavuşoğlu'nun paylaşımına yanıt olarak, "Türkiye'ye daima büyük takdir ve sevgim var. Türk hükümeti her zaman masum Müslümanların yanında ön saflarda duruyor." yorumunda bulundu.

Kanadalı bir diğer kullanıcı, "Türkiye ile gurur duyuyoruz. Sizler insani meselelere destek vermek için daima çaba gösteriyorsunuz. Teşekkürler." ifadesini kullandı.

Somali'den bir kullanıcı, "Saygıdeğer Bakan, bu ziyaret büyük bir hareket. Türkiye, Batı'da artan İslam karşıtı söylemlere uzun zamandır sesini yükseltiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'ten bir kişi paylaşımında "Türkiye daima Müslümanların yanında duruyor." ifadesini yer verdi.

Yine Pakistan'dan bir kullanıcı "Buna liderlik denir. Ümmetin sözde diğer paydaşları günlük hayatlarının keyfini çıkarıyor. Utan İslam İşbirliği Teşkilatı." yorumunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber