İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Nöbet ek ders ücreti sorunları toplu sözleşmede çözülmelidir

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki okul müdürlerine, yaygın eğitim kurumlarındaki müdür yardımcılarına ve öğretmenlerine ve birden fazla tutulan nöbete ek ders ücreti ödenmemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mart 2019 10:05, Son Güncelleme : 28 Ekim 2019 11:43
Nöbet ek ders ücreti sorunları toplu sözleşmede çözülmelidir

ÖRGÜN EĞİTİM KURUMLARINDAKİ MÜDÜR YARDIMCILARI İLE ÖĞRETMENLERE HAFTADA 3 SAAT NÖBET EK DERS ÜCRETİ ÖDEMEKTEDİR

4. Dönem Toplu Sözleşme metninin İkinci Bölümünde yer alan "Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı kısmındaki "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti" başlıklı 21. maddesi; "(1) Örgün eğitim kuramlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir." hükümlerine göre örgün eğitim kurumlarındaki müdür yardımcıları ile öğretmenlere haftada 3 saati geçmemek üzere bir defa nöbet ek ders ücreti ödenmektedir.

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDAKİ OKUL MÜDÜRLERİNE, YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDAKİ MÜDÜR YARDIMCILARINA VE ÖĞRETMENLERİNE NÖBET EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre bu kurumlardaki öğretmen ve yöneticilere nöbet görevi verilmektedir.

Dolayısıyla bu yıl toplu sözleşme yılı olduğundan 5. Dönem Toplu Sözleşmesine "yaygın eğitim" ibaresi ile "okul müdürü " ibaresi eklenerek örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki okul müdürlerine, yaygın eğitim kurumlarındaki müdür yardımcılarına ve öğretmenlerine nöbet ek ders ücreti ödenmesinin yolu açılmalıdır.

BİRDEN FAZLA NÖBETE EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi" başlıklı 44. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar." hükümlerine göre ihtiyaç halinde birden fazla verilen nöbet görevlerine istinaden 5. Dönem toplu sözleşme metnine "haftada 6 saati geçmemek üzere" ibaresi eklenerek iki nöbete ek ders ücreti verilmesinin yolu açılmalıdır.

Ayrıca zorunlu tutulan nöbet görevi isteğe bağlı hale getirilmek ve karşılığında görev yapılan zaman dilimine uygun ek ders ücreti ödenmek zorundadır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber