Hastane hastane dolaşmaya son

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane arama tarihe karışıyor. 112 Acil Servis ambulansları otomasyon sistemine geçiyor

Kontrol merkezindeki monitörde boş yatak olan hastaneler görülecek böylece ambulans hastayı uygun hastaneye götürecek

Zaman zaman karşımıza ?5 hastane dolaştırıldı, boş yatak bununamadığı için yolda öldü? gibi haberler çıkar... İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bu tip haberlerin tarihe karışması için harekete geçti. Artık 112 Acil Servis ambulansları otomasyon sistemine geçmesine karar verildi.

Projeye göre Bakırköy ve Kartal'da bin 100 metrekarelik bir alanda son teknolojiyle donatılmış 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezleri kurulacak. 112'yi arayarak ambulans talep edenin adresi Telekom ve GSM operatörleri altyapısı kullanılarak tespit edilecek. Böylece ambulanslar, hasta vatandaşa zaman kaybetmeden ulaşabilecek. Bu tespit sayesinde asılsız ihbar yapan kişilere de cezai işlemler rahatlıkla uygulanabilecek.

Uydudan yönlendirme

Her ambulansın ne kadar zamanda nereden nereye gittiği, ne kadar sürede müdahalede bulunduğu ve buna benzer bütün bilgiler uydu sistemi sayesinde komuta kontrol merkezinde canlı olarak takip edilebilecek.

Araçların olay yerine sevk edilmesi sırasında navigasyon sistemi sayesinde ambulans sürücüsü sesli görüntülü olarak olay yerine kadar yönlendirilecek.

Hastane acil servislerinde bulunacak modüller sayesinde ?yatak doluluk durumu? da komuta merkezinden kolaylıkla takip edilebilecek, hastaneye varmadan önce hasta hakkında bilgiler acil servisteki görevlilere bildirilecek. Hangi hastanenin boş olduğu da görüldüğünden hastaların hastane hastane dolaşması ortadan kalkacak.

Ambulansların hastaneye götürdüğü hastalar, otomasyon sistemi sayesinde taburcu oluncaya kadar takip edilecek.

İKİ YAKADA İKİ KONTROL MERKEZİ

112 Acil Servis ambulanslarını yönlendirmek için Bakırköy ve Kartal'da 2 ayrı kontrol merkezi oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber