İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnfaz düzenlemesi yolda

Hükümet üyeleri uzun zamandır ceza adalet sisteminde değişiklik yapacağı sinyalini vermişti. Bunun içerisinde en çok merak edilen infaz düzenlemes

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2019 08:45, Son Güncelleme : 18 Mart 2019 18:05
İnfaz düzenlemesi yolda

Hükümet üyeleri uzun zamandır ceza adalet sisteminde değişiklik yapacaği sinyalini vermişti. Bunun içerisinde en çok merak edilen infaz düzenlemesi. Mahkum ve yakınları yargı paketinin ne zaman çıkarılacağını merak ediyor.

Yetkililerden elde edilen bilgilere göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi Bakanlar Kurulunda görüşe açıldı ve 31 Mart'taki yerel seçimden hemen sonra açıklanacak. İnfaz Yasası değişikliğinde ise, son şekli verilip meclise sunulması en erken nisan-mayıs'ı bulabilir.

İnfaz düzenlemesi konusunda Yargtıya Başkanı'nın yakın zamanlarda affa karşı olduğunu ancak, infaz sürelerinde düzenleme yapılması gerektiğini belirten görüşü mevcut. Bir öneri de 19. Ceza Dairesi Başkanı'dan gedi. Daire Başkanı, kaçakcılık suçunu işlmeyenlerin de etkin pişmanlıktan fayadalanmalırının genişletilmesini konusunda önerilerde bulundu.

Yeni infaz yasasında diğer suçlar yönünden bir indirim düşünülüyor. Eski infaz yasasına göre 10 yıl ceza alan 3-4 yıl yatarken, yeni infaz yasasında bu süre 6,5 yıl yatıyor. Cezaevlerindeki doluluğa çözüm olabilmesi için, 10 yıl ceza alanların 4 yıl gibii bir sürede çıkması değerlendirilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber