Benzine 13 kuruş zam hesaplanıyor

Benzinde, gözler akaryakıt pompasında... Benzinde, 13 kuruşluk zam hesaplanıyor. Zammın, geçen hafta LPG'de olduğu gibi "eşel mobil" uygulaması gereği devletin ÖTV gelirlerinden karşılanması ve pompaya yansıtılmaması da olasılıklar arasında yer alıyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Mart 2019 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Benzine 13 kuruş zam hesaplanıyor

Akdeniz piyasasında benzinin ton fiyatı, son haftada 586 dolardan 613 dolara çıktı. Bu artış, benzinde hafta içinde 13-15 kuruş aralığında zam baskısı oluşturdu.

Benzin ve motorin zamları, ocak ayının ikinci yarısından itibaren pazartesiyi salıya bağlayan gece yapılıyor. Söz konusu zammın da bugün yapılması beklenirken, geçen hafta önemli bir gelişme daha yaşandı. LPG'de oluşan zam ihtiyacı, ÖTV'den karşılandı. Diğer bir deyişle "eşel mobil" sistemi devreye konuldu. 5 kuruş düzeyindeki zam fiyata yansıtılmadı.

EŞEL MOBİL DEVREYE GİRER Mİ?

Benzinde, "eşel mobil" sisteminin devreye girmesi halinde devlet, ÖTV gelirlerinden 11 kuruş feragat edecek. Bu durumda, pompa fiyatları sabit kalacak. Eğer, zam yapmaya karar verirse 2 kuruşluk KDV ile birlikte benzinin pompa satış fiyatı, 13 kuruş artacak.

Olcay Aydilek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber