Ataşehir Belediyesi'ne haciz geldi

Ataşehir Belediyesi'nin araç kiraladığı firma, alacaklarını tahsil edemediği için icra marifetiyle haciz işlemi yapmak üzere belediye binasına geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2019 14:38, Son Güncelleme : 18 Mart 2019 14:42
Ataşehir Belediyesi'ne haciz geldi

Ataşehir Belediyesi'nin araç kiralama yaptığı firma avukatları, firmaya ait kiralama bedeli alacakların tahsil edilememesi nedeniyle icra yoluyla haciz işlemi yapmak üzere belediye binasına geldi.

Avukat Yavuz Selim Aydın, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkil Şirketin belediyeye araç kiralama hizmeti sunduğunu, yaklaşık olarak belediyenin bütün araçlarını ihale yoluyla kiraladığını belirtti.

İhaleyi kazanıp kiralama hizmeti veren firmanın bu kiralama hizmeti karşılığında da aylık faturalar kesip hakedişlerini almakta olduğunu ifade eden Aydın, birikmiş alacakları nedeniyle yaklaşık bir seneden beri belediyeye açmış oldukları icra takibinin devam ettiğini söyledi.

Aydın, yaklaşık 15 milyon kadar birikmiş alacak olduğunu belirterek, "Bu alacalar karşılığında icra takibine geçtik. Tahsil yoluna gitmeye çalışıyoruz ancak, yapmış olduğumuz icra takibinde de herhangi bir sonuç elde edemedik. Çok bir yol katedemedik açıkçası. Kısmi olarak ödemeye çalışıyorlardı, belli başlı ufak tefek ödemeler yapıldı ama hizmet devam ettiği için bunlar aylık hakedişleri dahi karşılayamıyor. Bu şekilde borç birikmeye devam ediyor. Makam araçlarından tut cenaze hizmeti sunan araçalar belediyenin halkın hizmetine sunmuş olduğu araçların çoğunluğu, minibüs, otobüs vesaire hepsi firmaya ait. Firma bunları ihale sonucunda belediyeye kiralıyor. Aylık hakkedişleri karşılığında da bedelini alıyor" diye konuştu.

Belediyeye daha önce de geldiklerini anlatan Aydın, şunları söyledi:

"Ödeme yapılacak diye bizden süre istendi. Süreyi de verdik kendilerine. Bu süre sonunda da herhangi bir sonuç elde edemedik. Tekrardan geldik, belediyede haciz işlemleri yapıp muhafaza yapacağız. Son görüşmemizde de daha önceki görüşmelerimizde de bankalardan vesaire ödeme alacağız biz, bunlar karşılığında ödeme yapacağız dendi ama mesela belediye kredi çekiyordu, kendi kredi borçlarını dahi ödeyemiyordu. Bankaların kendi hacizleri de var, o yüzden bize herhangi bir ödeme yapamadılar. Eğer ödeme yapılmadığı takdirde mecburen malzemeleri alacağız. Çünkü başka çaremiz kalmadı.

Biz belediyenin bütün hesaplarına zaten haciz işlemlerini gönderdik, tabi belediye olduğu için tahsil yönünden de bankaların kendi hacizleri olduğu için pek birşey elde edemedik. Belediyenin kendine ait araçlar da vardı, bunlara haciz işlemi uyguladık ama 2-3 hafta önce tekrar bunların muhafazası için işlem yapmaya geldik ve belediyenin bütün otoparklarını dolaştık ancak araçların hiçbirini bulamadık. Kiraladığımız araçlar hala belediyenin hizmetinde kalmaya devam ediyor. Bu yüzden de aylık hakedişlerimz git gide artıyor, yani olan borç daha da yükselmeye deva ediyor."

Konuşmanın ardından Avukat Yavuz Selim Aydın belediye binasına giriş yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber