Ada Araştırma'dan, Ankara için 20 bin kişilik anket

Ankara için yapılan son anket, başkentin 31 Mart yerel seçimlerinde nefes kesen bir mücadeleye sahne olacağını gösteriyor. Kamuoyu araştırması yapan şirketler yaptıkları saha araştırmalarını yayınlamaya devam ediyor. Ada Araştırma'nın son anket sonuçları dikkat çekti. Buna göre seçimin sonucunu %11,2'lik orana sahip olan kararsızlar belirleyecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2019 18:31, Son Güncelleme : 18 Mart 2019 18:34
Ada Araştırma'dan, Ankara için 20 bin kişilik anket

Ada Araştırma'nın Ankara'da ilçeler düzeyinde yürüttüğü araştırmada 20.500 denekle anket yapılarak Ankara'daki seçmenin nabzı tutuldu.

Ankara'daki ilçelerde Cumhur İttifakının üstünlüğü koruduğu; Çankaya, Mamak, Yenimahalle, Elmadağ ve Ayaş'ta CHP'nin önde olduğu gözleniyor.

Adaylar açıklandığında Mansur Yavaş'ın gerisinde başlayan Mehmet Özhaseki'nin tanınırlığı arttıkça oy oranının yükselerek Mansur Yavaş'ın önüne geçtiği görülmektedir.

Kararsızlar AK Parti ve MHP tabanında çoğunlukta

Öte yandan kararsızlar içinde AK Parti ve MHP tabanının çoğunlukta olmasının, yarışın Özhaseki lehine sonuçlanacağı olasılığını artırdığı araştırmanın önemli bir sonucu olarak açıklandı.

Yaş, cinsiyet, eğitim ve siyasi eğilim kotası uygulanan araştırmanın sonuçlarına göre, Mehmet Özhaseki ile Mansur Yavaş arasındaki fark, kararsızlar dağıtılmadan önce 1,2 puan Özhaseki lehine görünüyor.

Kararsızlar sonucu belirleyecek

Özhaseki %43,7, Yavaş ise %42,5 oranına sahipken, seçimin sonucunu %11,2'lik orana sahip olan kararsızlar belirleyecek.

Mehmet Özhaseki 1. 3 puan önde

Kararsız oyların dağılmasının ardından Mehmet Özhaseki yüzde 49.2 Mansur Yavaş yüzde 47.9 oranına ulaşıyor.

EMAX Araştırma'ya, 3 büyükşehirdeki son durum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber